Vereség az Újpesttől a Magyar Kupában

  • 2016.12.21. 22:20
  • Fehérvárav19
Csapatunk egy jó iramú mérkőzésen 7-2-es vereséget szenvedett Újpesten a Magyar Kupában

/ -
1970.01.01 Csütörtök / 1:00
vége
:
()
Nézőszám:
/
Gólszerzők:
Kiállítások:

A fehérvári gárda fiatal kerettel, sok kulcsjátékosa nélkül utazott szerdán az Újpest otthonába. Az első harmad 2. percében megszerezte a vezetést a hazai csapat Benk András góljával (1-0). Nem örülhettek azonban sokáig a fővárosiak, ugyanis négy perccel később Balogh vette be Ágoston kapuját (1-1). Az első harmad további része is kiegyenlített játékot mutatott, így döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második harmadra már magasabb hőfokra kapcsolt az Újpest, melynek köszönhetően a játékrész 2. percében Frolik juttatta a fiatal Bors kapujába a játékszert (2-1). Hiába védett kiválóan a mindössze 19 éves fehérvári kapus, két perccel később Huba lövését már nem tudta hárítani (3-1). A vendégek helyzetét kiállítások nehezítették tovább, a 26. percben Sofront, majd a hat perccel a vége előtt Szabót büntette két percre a Druga-Vas bírópáros.  Az előbbit még ki tudta védekezni csapatunk, ám a második hátrányt már nem és Csányi lövése után újra Borsnak kellett a hálóba nyúlnia (4-1). A harmad végén egy fehérvári kapura tartó korong Bors fejét találta el, aki nem tudta tovább folytatni a játékot, így az utolsó játékrészre Scola került a kapuba.

A harmadik harmad elején felcsillant a remény a vendégek számára, ugyanis a 44. percben Erdei találata csökkentette az gólkülönbséget (4-2). Az UTE azonban tovább uralta a játékot és mindössze nyolc perc alatt lőtt három góllal eldöntötte a mérkőzést. A 46. percben Frolik, 51. percben Ropret, majd három perccel később ismét Ropret talált be Scola kapujába. Ezzel az Újpest 7-2-re megnyerte a mérkőzést.Mesterméreg, Kóger István: „Elégedett vagyok, ugyanis nagyon sok fiatal kapott ma lehetőséget, akik jól is teljesítettek. Igaz, hogy kaptunk elkerülhető gólokat, de ez még talán a rutintalanságuknak tudható be. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, melyen az Újpest még a 60. percben is nyomást gyakorolt ránk. Az eredmény ugyan nem tükrözi, de fiataljaink jól játszottak és sok játéklehetőséget kaptak.”