Változás a védelemben

  • 2019.11.11. 10:00
  • Fehérvárav19

Amerikai védő érkezik, a 25 éves Zane Schartz első szezonját tölti majd Európában.

A 185 centiméter magas, 85 kilogramm súlyú védő az Amerikai Egyesült Államokban született, testvére is jégkorongozott, igaz, ő csak egyetemi bajnokságig jutott. A hátvéd a tavalyi szezont az ECHL-ben töltötte, a Toledo Walleye együtteséből érkezik Magyarországra. „Többször beszéltem Szélig Viktor general managerrel és tetszett az a modell, ami jellemzi a fehérvári klubot. Úgy érzem, nagyszerű lehetőség ez számomra, hogy fejlődjek játékosként és példát mutassak a jégen és a jégen kívül is.” – mesélt döntéséről csapatunk új védője.

Schartz az ECHL-ben összesen 33 mérkőzésen lépett jégre, ezalatt 10 pontig jutott. Első európai szezonjára érkezik Magyarországra és motivált az előtte álló időszakkal kapcsolatban: „Nem jártam még Magyarországon, de úgy hallottam, hogy gyors és képzett játékosok vannak az Erste Ligában. Izgatottan várom, hogy megismerjem az országot, illetve Európát és persze nagyon kíváncsi vagyok az ottani jégkorongra is.”

A 25 éves védő arról is beszélt, hogy mik az erősségei és milyen célokkal vág neki a szezonnak új csapatával: „Jól korcsolyázó hokisnak tartom magamat és emellett a korongkezelés is az erősségeim közé tartozik. Jól hasznosítom a korcsolyázótudásomat, így nem csak a védekezésben, de a támadásban is hasznos tagja tudok lenni a csapatnak. A célom az, hogy minél inkább hozzásegítsem a Titánokat ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerjünk, illetve a saját képességeimet is szeretném fejleszteni.”

Az amerikai védő 52-es mezben szerepel majd a Fehérvári Titánok soraiban.

Zane Schartz érkezésével a Fehérvár AV19 SC menedzsmentje közös megegyezéssel szerződést bontott a szezon elején igazolt kanadai Max McCutcehonnel, akinek további sok sikert kívánunk pályafutásához.