Utoljára hazai jégen az alapszakaszban

  • 2022.02.16. 09:26
  • Fehérvárav19

A Gyergyó érkezik a Raktár utcába csütörtök este.

Csütörtökön 18:40-kor a Gyergyói HK ellen játszunk utoljára hazai pályán az Erste Liga alapszakaszában. A meccset élőben közvetíti az Erste Liga TV.
 
Idén még nem sikerült legyőzni a Gyergyót, pedig háromszor is megpróbáltuk. Az idény legelején, második meccsünket ellenük vívtuk és sajnos egy hatalmas pofonba szaladtunk bele. A hazaiak meggyőző fölénnyel 9:1-re nyertek, az egyetlen vigaszunk Németh Kristóf gólja lehetett. December másodikán a medvék látogattak hozzánk és egy 0:0-s első harmad után a másodikban látszólag eldöntötték a találkozót, végül pedig 2:5-s győzelemmel vitték el a pontokat. Legutóbb a januári erdélyi túrán találkoztunk holnapi ellenfelünkkel, ahol a hazaiak végig fölényben játszottak és nagy nyomás alá helyezték kapunkat, de mégis sokkal szorosabb eredmény született. A 4:2-s vereség sokkal nagyobb is lehetett volna, ha Horváth Dominik nem hárít 51 lövést és végez 93%-os teljesítménnyel. Az összecsapásaink a szezon során egyre szorosabbak lettek, reméljük, holnap még közelebb kerülhetünk a Gyergyóhoz.
 
Ellenfelünk még versenyben van a jobb választási lehetőséget adó harmadik helyért, ugyanis mindössze egy ponttal van lemaradva a Ferencvároshoz képest, miközben a zöld-fehérek egy mérkőzéssel többet játszottak. A Gyergyó egyébként 22 meccset tudott megnyerni a rendes játékidőben idén, hatszor pedig hosszabbítás után szerezték meg a pontokat. Érdekesség, hogy minden hosszabbításra végződő találkozóját megnyerte a piros-fehér alakulat, hiszen összesen hat veresége van, mind rendes játékidőben. Legutóbb 10 nappal ezelőtt léptek jégre az Erste Ligában, akkor súlyos, 8:3-as vereséget szenvedtek a Csíkszeredától. Christopher Bodó továbbra is előkelő helyen áll a liga kanadai táblázatán. A kanadai-magyar játékos eddig 33 mérkőzésen 57 pontot szerzett, 24+33 elosztásban.
 
A Titánok a nemzetközi szünet előtt az Újpesttel találkoztak, ez az utolsó jégrelépésük ideje a bajnokságban. Rendkívül szoros lett az idén már kétszer legyőzött UTE elleni meccs, hiszen a hazaiak 1:0-ra vezettek egy harmad játék után, majd a másodikban nem csak fordítani, de vezetni is tudtunk. A harmadik játékrészben kijött a minőségbeli különbség a csapatok között és végül 4:2-re veszítettünk. A gólokat Csiszer és Krasnican szerezték.
 
A holnapi lesz az utolsó hazai mérkőzésünk az alapszakaszban, így aki szeretné látni még idén a Titánokat, annak itt a lehetőség! A belépés ingyenes, mindössze érvényes védettségi- és személyi igazolvány bemutatása szükséges hozzá! Gyertek minél többen és szurkoljatok fiatal csapatunknak!
 
Hajrá Titánok!