UNI Győr ETO HC – Titánok 6:3

  • 2021.10.08. 21:34
  • Fehérvárav19

Nagy második harmadbeli feltámadás után végül Győrben maradtak a pontok.

Titánok / Alapszakasz -
2021.10.08 Péntek / 19:00
UNI Győr ETO HC
vége
6:3
(3:0, 0:3, 3:0)
Nézőszám: 250
Titánok
Győr / Nemak Jégcsarnok
Varju, Timár, Pálkövi, Molnár
UNI Győr ETO HC
Sági (Tóth) – Béres, Bödök, Bugár, Bukor, Czakó, Csiki, Dézsi, Kmec, Kováts, Léránt, Madácsi, Majoross, Mesterházy, Nagy, Odnoga, Páterka, Schmál, Szlama, Szalma, Tornyai, Turbucz, Vas
Titánok
Belomoev (Horváth) – Reiter, Farkas, Tkachenko, Molnár, Kóger, Dolinar, Nochta, Kucsma, Németh, Lundin, Dézsi, Ambrus Cs., Fekete, Keceli-Mészáros, Nagy, Parragi, Jábor, Szabó, Csiszer, Mayer
Gólszerzők: Czakó, Szlama (3), Szalma, Madácsi ill. Dézsi, Jábor, Reiter
Kiállítások: 12 perc ill. 6 perc
Nagyon rosszul kezdett a Titánok a Győr ellen, hiszen egy perccel a korongbedobás után már meg is szerezték a hazaiak a vezetést. Egy kapu előtti keveredés után Czakó találta meg az utat a hálóba. A gól után többször is volt lehetőségünk egyenlíteni, Ambrus Csongor szólót is vihetett Ságira de a lövését védte a győri kapus. A harmad felénél Páterka lőtt kapura, ami Belomoevről magasra pattant, erre pedig érkezett Szalma és belőtte. Rögtön a kapott gól után ismét lehetőségünk lett volna zárkózni, de ketten sem tudtak betalálni a Sági kicsúszása után üresen tátongó kapuba. Nem úgy az ETO, akik kettő perccel a harmad vége előtt ismét gólt lőttek. Ezúttal is egy távolról érkező lövéssel indult, ami a palánkról a túloldalon háttal álló Szlama botjára került, ő pedig félfordulatból belőtte a helyzetet.
 
Tökéletesen ellentétes harmadot játszottunk az elsőhöz képest a második játékrészben. A 22. percben előbb Szalma kapott kétpercet térdelésért, majd ahogy lejárt a büntetése Vas Márk és Schmál Kristóf is a büntetőpadra ülhetett, mi pedig kettős előnyben támadhattunk a szépítésért. A 26. percben ez meg is született, miután Fekete remekül vette észre a másik oldalon Dézsit, aki hatalmas gólt lőtt jobb oldalról. A Titánok nem álltak meg, elvitte őket a fiatalos lendület, így két perc múlva újra rezdült a győri háló. Parragi húzott el a bal oldalon, lövése még kipattant Ságiról, de pont Jábor elé rúgta a pakkot, ő pedig csilingelős gólt lőtt. Egy perccel később ismét Feketét lehet dicsérni, aki a bal oldalon egy lövőcsellel kiugrasztotta az ETO kapusát a helyéről, majd átpasszolt a túloldalon érkező Reiter elé. A kapitány üres kapura nem hibázott, ezzel pedig kiegyenlített fiatal csapatunk. Ladányi Balázs egyből időt is kért. A végén még akadtak izgalmak, hiszen kettő perccel a harmad vége előtt lőtt egy vasat a Győr, de a többit Belomoev magabiztosan fogta.
 
A záróharmadban nyomát sem lehetett látni annak a támadófelfogásnak, ami a másodikat jellemezte részünkről. Molnár kiállításával indult a játékrész, de ezt szépen kivédekeztük. A 45. percben Madácsi hason lőtte Belomoevet, a korong mégis átjutott a gólvonalon. A folytatásban kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd kaptunk egy emberelőnyt, amit szerettünk volna kapuslehozatallal tovább növelni, de a visszájára sült el és üreskapura is betalált az ETO. Folytatás vasárnap Dunaújvárosban!
 
Anatoli Bogdanov, a Titánok vezetőedzője: "Nem álltunk készen a játékra az első harmadban, át is kell majd beszélnünk, hogy mi lehetett a baj. A testünk a jégen volt, de a fejünk egyáltalán nem. A második harmadban kicsit szerencsésen egyenlítettünk, de véleményem szerint a szerencsét ki kell érdemelni. A harmadikban megint az apró hibák döntöttek, illetve nagyon bugyuta gólokat kaptunk. Nem mondanám, hogy annyira rossz volt a harmadik játékrész, hiszen az üreskapus gól előtt még voltak helyzeteink. Sajnos ez ma így alakult, de küzdünk tovább és készülünk a hétvégi Dunaújváros elleni derbire."