Újpesti TE – Titánok 7:1

  • 2021.11.07. 20:58
  • Fehérvárav19

Két harmadon keresztül tudtuk csak tartani az Újpesten.

Titánok / Alapszakasz -
2021.11.07 Vasárnap / 18:30
Újpesti TE
vége
7:1
(0:0, 2:0, 5:1)
Nézőszám: 372
Titánok
Budapest / Újpesti Jégcsarnok
SOÓS DÁNIEL, NAGY ATTILA, MOKRAI ÁDÁM, SIPOS ROLAND
Újpesti TE
Rajna (Márkus) – Pokornyi, Stadel, Coatta, Kiss P., Németh, Jago, Kiss Ph., Benk, Just, Kovács, Kiss D., Varga, Csergő, Suter, Zsigmond, Balogh, Kovács, Nemes
Titánok
Szeles (Belomoev) – Dézsi, Lundin, Keceli-Mészáros, Skakodub, Fekete, Ambrus Cs., Grin, Alapi, Csiszer, Mayer, Nagy, Jábor, Reiter, Astrakhantsev, Farkas, Molnár, Dolinar, Szabó P., Kóger, Kucsma
Gólszerzők: Suter (2), Kiss Ph. (2), Varga, Just, Kiss P. ill. Molnár
Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc
Az első korongbedobástól kezdve össztűz alá vette kapunkat az Újpest. Folyamatosan bent tudták tartani a korongot a harmadunkban és csak úgy záporoztak a lövések Szeles kapujára. Fiatal hálóőrünk csak az első húsz percben 18 lövést kapott, de egyszer sem kellett maga mögé nyúlnia. A kezdeti nyomásból sikerült kijönnünk és pár percig mi is forgattuk a pakkot az ellenfél térfelén. Ekkora jött egy-két helyzet, de valódi veszélyt nem jelentettünk Rajna kapujára. A jobb percek után Dolinar kapott egy kiállítást, amit bár szépen kivédekeztünk, ez után állandósult a hazai fölény, szinte alig tudtunk kijönni a harmadunkból. A védekezés szépen működött és Szeles is jól állta a sarat.
 
A második harmadban folytatódott az UTE nyomása, de Szeles bravúrt bravúrra halmozott. Négy perc telt el a harmadból, amikor előnybe kerültünk és szerencsére jól is játszottuk meg. Gól sajnos nem született belőle, de sikerült felállni és több lövéssel is mutattuk, hogy itt vagyunk még a meccsben. Következett két hazai előny, amelyet önfeláldozóan, sok blokkal és Szeles védésekkel sikerült kibekkelni. A harmad vége előtt négy perccel egy kapu előtti kavarodásból megszerezte a vezetést az Újpest, Kiss Phil sokadik próbálkozása vánszorgott át a gólvonalon. Szinte rögtön ez után Suter a kapunk mögül indulva tört a kapu előterébe és szép gólt lőtt a léc alá.
 
A záróharmadra az eddiginél is nagyobb erőkkel jött ki az Újpest, lőttek is gyorsan két gólt, ami teljesen összezavarta az eddig fegyelmezetten és lelkesen játszó csapatunkat. Sorra jöttek a hazai helyzetek, ezzel pedig a hazai gólok. Tíz perc leforgása alatt négy gól lőtt az UTE, ezzel pedig értelemszerűen le is döntötte a találkozót. Molnár lövése még megtréfálta Rajnát, sikerült szépíteni, de az utolsóharmadban lehokizott minket az Újpest a jégről. Most jön egy kis pihenő és november végén újult erővel lehet belevágni a küzdelmekbe.
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: „Nehéz itt játszanunk, úgy néz ki. Nem vagyok elégedett a kezdéssel, hamarabb itt kell lennünk fejben. Gratulálok a kollégámnak, Virág Csabának. Tetszik, ahogyan a csapata játszik és a mi fiataljaink ebből tudják megtanulni, hogyan is kell sebességgel játszani ezen a szinten, illetve hogyan kell effektíven kihasználni a helyzeteket. A harmadik harmadban kapott gyors gólok megtörtek minket. A mai más volt, mint a keddi, ott egyáltalán nem voltunk a jégen, ma viszont 40 percig igen.”