Újpesti TE – Titánok 7:0

  • 2021.11.02. 20:23
  • Fehérvárav19

Esélyt sem adva jutott túl rajtunk az Újpest a Magyar Kupa következő körébe.

Magyar kupa / Alapszakasz -
2021.11.02 Kedd / 18:00
Újpesti TE
vége
7:0
(2:0, 2:0, 3:0)
Nézőszám: 378
Titánok
Budapest / Újpesti Jégcsarnok
RENCZ DÁNIEL, KINCSES GERGELY, DORNER BÉLA BENJÁMIN, MOLNÁR MÁRKÓ
Újpesti TE
Rajna (Márkus) – Balázsi, Stadel, Coatta, Kiss P., Németh, Jago, Kiss Ph., Benk, Just, Kovács, Kiss D., Varga, Csergő, Suter, Zsigmond, Pokornyi, Balogh, Kovács, Nemes
Titánok
Belomoev (Aldahduh) – Reiter, Farkas, Dolinar, Molnár, Szabó P., Kucsma, Nochta, Salamon, Dézsi, Lundin, Keceli-Mészáros, Fedorin, Skakodub, Ambrus Cs., Mayer, Alapi, Csiszer, Grin, Nagy, Győrffy
Gólszerzők: Coatta (2), Benk, Just, Kovács, Balogh, Suter
Kiállítások: 4 perc ill. 2 perc
Kevés néző előtt kezdődött az UTE elleni Magyar Kupa meccsünk, de ez a fiúkat nem zavarta. Az első perctől kezdve keményen beleálltak a találkozóba, ami talán meg is lepte kicsit a hazaiakat. Az Újpest már a második percben megszerezhette volna a vezetést, de Belomoev jól állta útját a korongnak. A harmad feléig egyenlő erők küzdelmét láthattuk a jégen, aztán a 10. percben Just megszerezte a vezetést a liláknak. Nem kellett sokat várni, hogy megduplázzák az előnyt: Jago kapu mögül visszatett korongját Balogh Bence lőtte be. A harmad vége felé kicsit paprikás lett a hangulat, az újpestiek nem igazán tolerálták a fiataljaink határozott játékát. Előbb Just kapott egy ütközést Fedorintól, amire a kanadai odacsapott az orosz ütőjére, de a játékvezetők nem fújtak semmit, majd Benket ütközte le Kucsma, mire a magyar válogatott hátulról bottal lökte. Az eset után Benket kiállították, így 46 másodperc előnnyel kezdhettük a második harmadot.
 
A kiállítás lejártával szinte azonnal betalált az Újpest. Kiss Phil a kékvonalról engedett el egy lövést, ami a kapu előtt centerező Coattában állt meg, az újpesti csatár pedig gyors reakcióval az előtte pattogó korongot fordultából a kapuba vágta. A gól után nem sokkal Kiss Patrikot állították ki bottal akasztásért, de valahogyan az emberelőnyünk nem úgy működött, mint szokott. Sőt, az UTE majdnem gólt szerzett egy szólóból ez idő alatt. Öt perccel a harmad vége előtt Balogh Bencéhez került a korong a bal oldalon, a középre tett passzára pedig jól érkezett Kovács Sebestyén, aki a negyedik hazai gólt is meglőtte. Sajnos a korongkihozatalink nem sikerülnek jól, így általában vagy elhal az akciónk a semleges harmadban, vagy a beemelt korongra kell versenyt korcsolyáznunk a gyorsabb lila védőkkel.
 
A harmadik harmadra lecserélték Rajnát az újpesti kapuban és helyére Márkus érkezett. A 48. percben Benk szinte üres kapura tette be a korongot, ezzel megszerezve az ötödik hazai gólt, majd két perccel később Coatta második találatát is megszerezte. Három perccel a vége előtt a kegyelemdöfést is bevitte a hazai alakulat, Stadel lövésébe Suter kapart bele a kapu előtt, a korong pedig védhetetlenül vágódott a hálóba. A Titánok közel sem tudtak olyan iramot diktálni, mint a két csapat első idei találkozóján, ahogyan a góllövés sem ment úgy. Csütörtökön újabb nehéz feladat előtt áll a csapat, amikor a Ferencváros érkezik a Raktár utcába.
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: „Gratulálok az Újpestnek, szolíd meccset játszottak és nem adtak nekünk lehetőséget a gólszerzésre. Sok játékosnak speciális volt a mai, hiszen az első fellépése volt a felnőttek között, ez meg is látszódott a mérkőzésen. Az első cserétől fogva tiszta volt, hogy ki irányít ezen a meccsen. Nem működött a játékunk, sokat kell még dolgoznunk. Nem mondanám, hogy elégedett vagyok, csak egy-két játékos játszotta azt, amit kértünk tőle. Sok problémánk van a sérültekkel, a helyzet pedig számomra is teljesen új tapasztalat.”