Titánok - UTE 4:3

  • 2021.10.14. 21:52
  • Fehérvárav19

Hazai pályán győztük le az Újpestet és szereztük meg első pontjainkat!

Titánok / Alapszakasz -
2021.10.14 Csütörtök / 18:40
Titánok
vége SO
4:3
(2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0)
Nézőszám: 252
Újpesti TE
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Máhr-Stumpf, Németh, Árkovics, Molnár
Titánok
Szeles (Belomoev) – Reiter, Hercsel, Dolinar, Farkas, Tkachenko, Molnár, Kóger, Kucsma, Németh, Lundin, Keceli, Dézsi, Fekete, Ambrus Cs., Jábor, Szabó, Győrffy, Mayer, Parragi, Csiszer
Újpesti TE
Márkus (Rajna) – Balázsi, Balogh, Benk, Coatta, Csergő, Gáspár, Jago, Kiss D., Kiss P., Kiss Ph., Kovács A., Kovács S., Nejezchleb, Nemes, Németh, Simon, Stadel, Sutter
Gólszerzők: Ambrucs Cs. (2), Reiter (2) ill. Kiss D. (2), Németh
Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc
Nagyon hamar emberhátrányba kerültünk, miután Hercselt állították ki 52 másodperccel a kezdés után. Az UTE próbált irányítani, aminek az lett az eredménye, hogy Kiss Dániel távolról eleresztett bombája utat talált a kapuba. Ezzel megszerezte a vezetést a vendég együttes, de a Titánok nem adták fel és harcoltak minden korongért. Öt perccel a harmad vége előtt elkezdtek potyogni a kiállítások mindkét oldalon, amiből mi jöttünk ki jobban. Előbb Parragi lopta a távolságot emberelőnyben, keresztpasszát pedig Ambrus Csongor nagy erővel lőtte be. Ezzel máris egyenlítettünk. Másfél perccel a játékrész vége előtt szintén emberelőny következhetett, ezúttal Reiter volt az előkészítő, a befejezést pedig ezúttal is Ambrus vállalta magára. Csongor két góljával vezettünk az első harmad után és reméltük, hogy hasonló mederben folytatódik az meccs.
 
Nem egészen 30 másodpercig tartott a megszerzett előny. A második harmad legelején Németh Attila egyenlített a vendégeknek. A középső játékrészben egyenlő felek küzdelmét láthattuk. Mindkét csapat alakított ki helyzetet, de nálunk Szeles bombaformában védett, támadóink pedig az utolsó lépéseknél rossz döntéseket hoztak. Ettől függetlenül az Újpest nem lehetett biztos a dolgában, amit az is mutat, hogy amikor előnybe került volna a vendégcsapat, valaki mindig szabálytalankodott a részükről is. Szerencsére a helyzet kihasználásuk nem olyan, mint ahogyan azt ebben az idényben láthattuk tőlük.
 
A harmadik harmadban felébredt az Újpest és hozzászögezett minket a kapunkhoz. Sorra dolgozták ki a helyzeteket és kétszer vasig is eljutottak. Szorult helyzetben voltak a védőink, miközben az ellenfél az egyenlítésért támadott. A fölény góllá érett öt perccel a meccs vége előtt, Kiss Dániel másodszorra is betalált. Szerencsére több gól nem esett ebben a harmadban, amivel biztossá vált, hogy az első pontokat megszereztük. A hosszabbításban még volt egy-két helyzete az Újpestnek, de végül büntetőkig ment a meccs. A győztes gólt a kapitány, Reiter szerezte, aki elfektette a kapust egy ügyes csellel, majd a léc alá emelte a korongot. Két pontot szereztünk, beérett a munka, amit elvégeztek a srácok és reméljük, hogy szombaton újabb egységeket tudunk a nevünk mellé írni.
 
Anatoli Bogdanov: Nagy megkönnyebbülés, hogy végre sikerült győzni, mivel a srácok már 10 hete nagyon keményen eddzenek. Tovább kell vinnünk a jó dolgokat ebből a győzelemből és menni tovább, dolgozni serényen. Voltak meccsek, amikor jól mentünk és mégsem jött az eredmény, így azt gondolom, hogy már kijárt nekünk a pontszerzés. Említettem már a szerencsét ebben a szezonban, hogy ki kell érdemelni, és szerintem ma megdolgoztunk érte. Több vasat is lőtt az UTE, de szerencsénk volt, védtük a kapu előtti területet és jól használtuk ki a helyzeteinket. Nagyon örülök a srácoknak, akik úgy ünnepelnek az öltözőben, mintha bajnokságot nyertünk volna. Lenyűgöző!