Titánok – UTE 4:3

  • 2022.01.07. 21:36
  • Fehérvárav19

Remek teljesítménnyel tartottuk itthon a pontokat az UTE ellen!

Titánok / Alapszakasz -
2022.01.07 Péntek / 18:40
Titánok
vége
4:3
(1:1, 1:1, 2:1)
Nézőszám: 346
Újpesti TE
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
PÁLKÖVI ZSOMBOR, RENCZ DÁNIEL, KÖVESI BENCE, PÁLKÖVI BAKSA
Titánok
Belomoev (Horváth) – Dolinar, Mingazov, Dobmayer, Farkas, Molnár, Kóger, Nochta, Krasnican, Lundin, Ambrus G., Dudkin, Nagy, Ambrus Cs., Mayer, Alapi, Jábor, Csölle, Győrffy
Újpesti TE
Rajna (Márkus) – Stadel, Horváth, Németh, Kovács A., Coatta, Suter, Kiss Ph., Kiss D., Kovács S., Jago, Zsigmond, Balogh, Just, Robichaud, Kiss P., Csergő, Pokornyi
Gólszerzők: Dobmayer, Dudkin, Ambrus G., Nagy ill. Kovács A., Zsigmond, Jago
Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc
Az első harmad első három percében az UTE nyomást helyezett a csapatra, de szerencsére az kezdeti megilletődést felváltották a támadásaink. Krasnican lövését Rajna védte, míg a mi kapunkban Belomoev mutatott be bravúros skorpióvédést. A 11. percben előnybe kerültünk és a helyzeteink ellenére nem sikerült gólt szerezni. Nem úgy a büntetés lejárása után egy perccel, amikor Dobmayer a kék vonalról bomba gólt lőtt. Megszereztük a vezetést, ez pedig felpiszkálta az Újpestet és sorra alakították ki a helyzeteiket. Három perccel a gólunk után Kovács Alex egyenlített. Két perccel a harmad vége előtt emberhátrányba kerültünk, de szépen kivédekeztük, így egyenlő állással mehettünk a szünetre.
 
A második játékrész elejét megnyomta ellenfelünk, nem is csoda, hogy négy perccel a harmadban megszerezték a vezetést. Zsigmond kígyózott a kapu jobb oldala mellett és éles szögből be is vette Belomoev hálóját. Fiatal orosz hálóőrünk a gólt leszámítva hatalmas bravúrokat mutatott be az egész harmadban. A meccs 31. percében Molnár ült ki a büntetőpadra, de ebből nem lőtt gólt az UTE. Nem sokkal később Dudkin révén kiegyenlítettünk. Hatalmas erőkkel rohamoztuk a kaput, Nagy Ákos Dolinarnak tette a korongot, akinek a kipattanójára remekül érkezett Dudkin és felemelte a pakkot a sarokba. A végén ide is, oda is ment egy-egy kisbüntetés, amiből az újpesti átlógott a záró periódusba.
 
Ennél jobban nem is indulhatott volna a harmadik harmad, hiszen az előző játékrészből átlógó emberelőnyünket sikerült kihasználnunk. Egy ügyes összjáték Lundin és Ambrus Gergő között, az utóbbi pedig belőtte a ziccert. Nálunk a vezetés és nem lassítottunk. Úgy tűnt, hogy az UTE gyors játéka nem működik ma mi pedig öt perccel a vége előtt kétgólosra növeltük az előnyt. Krasnican kapott egy csúnyát a fejére Jagotól, aki mindössze két percet kapott ezért. Szerencsére nem kellett sokat ülnie a büntetőpadon, 15 másodperc alatt használta ki Nagy Ákos a lehetőséget. Az Újpest próbált visszajönni, ami egy emberelőnyből sikerült is, utána pedig még a kapust is lehozta. Nem járt sikerrel, mivel a fiúk, ahogyan egész meccsen, beleugrottak minden korongba. Újra megvertük a listavezető lilákat itthon!
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: A kulcs a mai győzelemhez a kapusunk volt, lenyűgöző teljesítmény nyújtott. Mindemellett a játéktervünket is kifogástalanul végrehajtottuk. Most kezdődik számunkra a nagy menetelés, mivel szeretnénk a liga tíz legjobb csapata közé kerülni. Nekünk most kezdődik a rájátszás és ma egy nagy lépéssel kerültünk közelebb a célunkhoz. Ma beszéltünk erről és a srácok remekül reagáltak rá. Az első hazai Újpest elleni meccsen szerencsénk volt, de a mait teljesen megérdemeltük. Ma kemények voltunk, a teljes hatvan percben egymásért játszottunk, blokkoltunk és párharcokat nyertünk. Minden tiszteletem az Újpestnek, nagyon jó csapatuk van, de úgy gondolom, hogy ma megérdemeltük ezt a három pontot.