Titánok – Sportclub Csíkszereda 4:8

  • 2021.10.29. 21:32
  • Fehérvárav19

Gólgazdag meccsen maradtunk alul a Csíkszeredával szemben.

Titánok / Alapszakasz -
2021.10.29 Péntek / 18:40
Titánok
vége
4:8
(1:3, 1:4, 2:1)
Nézőszám: 374
HSC Csíkszereda
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
KINCSES GERGELY, VARJÚ ÁRPÁD, MOLNÁR MÁRKÓ, ÁRKOVICS GERGŐ
Titánok
Belomoev (Szeles) – Lundin, Keceli-Mészáros, Dézsi, Farkas, Reiter, Nagy, Ambrus Cs., Fekete, Molnár, Dolinar, Alapi, Csiszer, Skakodub, Nochta, Kóger, Győrffy, Szabó Cs., Mayer, Kucsma, Szabó P.
HSC Csíkszereda
Samankou (Adorján) – Sofron, Rokaly N., Rokaly Sz., Salló, Láday, Fodor, Stach, Skachkov, Kubat, Reisz, Péter B., Becze, Bíró, Casaneanu, Gecse, Péter A.
Gólszerzők: Ambrus Cs., Nagy (2), Skakodub ill. Salló (2), Becze, Casaneanu (2), Sofron, Rokaly, Bíró
Kiállítások: 20 perc ill. 14 perc
Jó iramban léptünk fel az Erste Liga bajnoka ellen és szép helyzeteket alakítottunk ki. Sokat segített, hogy már a negyedik percben emberelőnybe kerültünk, de ekkor még nem sikerült élni a lehetőséggel. Két szép lehetőség is kimaradt, de a következő előny kárpótolta a fiatalokat. Amikor már éppen korongot veszítettünk volna, Ambrus Csongor levadászta a pakkot a támadó harmadban és hatalmas gólt lőtt a léc alá. Sajnos a vezetés nem sokáig volt nálunk, mert Salló három perc múlva egyenlített a kék vonalról. A vendég henger nem állt meg, Becze szerencsés góllal szerezte meg a vezetést, majd Casaneanu is betalált, ezzel 1:3-as szeredai vezetéssel vonulva szünetre.
 
A második játékrész remekül kezdődött, egyből kivédekeztünk egy az előző harmadból maradt emberhátrányt. A folytatásban Dolinar lövésébe Nagy Ákos ért bele szépen, gólt is ért a próbálkozás. Amikor már úgy érezhettük, hogy közeledünk az ellenfelünkhöz, sajnos átfordult egy vendég gólparádéba a harmad. Sofron lövése ismét simán ment át Belomoeven, így a fiatal oroszt Szeles váltotta a kapuban, de ez sem segített igazán. Péter Balázs egyenlő létszámnál lőtt gólt, majd Mayer kisbüntetését Rokaly értékesítette, Szabó Csaba kétperces büntetéséből pedig Bíró talált be. Amikor ugyanannyian voltunk a jégen, mint ellenfelünk, akkor jól ment a csapatnak, szép támadásokat vezettünk és a helyzeteink is megvoltak.
 
A harmadik harmadban egy áthúzódó kiállítás a kapuhoz szögezett minket majdnem 7 percig, csak ez után lélegezhettünk fel igazán. A Szereda elkezdett fegyelmezetlenül játszani és jöttek is a büntetések. Ezek után meg is nyertük a záró játékrészt, de kevés volt sajnos. Nagy Ákos második gólját is meglőtte, illetve Skakodub is meglőtte első felnőtt gólját. Dicséretes, ahogyan a fiatalok küzdöttek az utolsó húsz percben. Vasárnap a magyar bajnok Ferencváros következik.
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: Keményen kezdtünk és meg is szereztük az első gólt. Rengeteg tapasztalattal rendelkező ellenféllel találtuk szemben magunkat. Összességében úgy érzem, hogy az eredmény nem mutatja jól a meccs képét. Meg voltak a lehetőségeink, de sajnos a bekapott gólok írták ennek a találkozónak a történetét, ezeket pedig a Csíkszereda szerezte. A második játékrészben sok volt a kiállítás, amit nem is kommentálnék, viszont egy jó üzenetet kaptunk, hogy a hátrányos védekezésen javítanunk kell. Ismét beírta magát a történelemkönyvekbe egy fiatal, hiszen Skakodub az első találatát szerezte a felnőttek között. Sok a fiatal, akik az első lépéseiket teszik egy komoly ligában. A nyolc héttel ezelőtti Szereda elleni meccsünk és eközött ég és föld volt a különbség. Büszkék lehetünk a fiúkra.