Titánok – MAC HKB Újbuda 6:4

  • 2022.01.21. 19:26
  • Fehérvárav19

Újabb nagy skalpot szerzett fiatal csapatunk. 

Titánok / Alapszakasz -
2022.01.21 Péntek / 16:00
Titánok
vége
6:4
(4:1, 1:2, 1:1)
Nézőszám: 245
MAC HKB Újbuda
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
NAGY ATTILA, VARJÚ ÁRPÁD, ÁRKOVICS GERGŐ, SÁBIÁN BALÁZS
Titánok
Horváth (Belomoev) – Mingazov, Dolinar, Kóger, Farkas, Molnár, Nochta, Szabó P., Krasnican, Lundin, Ambrus Cs., Dudkin, Fekete, Keceli-Mészáros, Mayer, Nagy, Csiszer, Győrffy, Alapi, Jábor
MAC HKB Újbuda
Bálizs (Farkas) – Macaulay, Tóth G., Garát, Dóczi, Csollák, Pozsgai, Djumic, Galoha, Molnár, Schlekmann, Ritter, Dansereau, Stevens, Kreisz, Tóth R., Ádám, Pápa, Klima
Gólszerzők: Dudkin, Fekete, Dolinar, Lundin (2), Krasnican ill. Dansereau, Stevens, Macaulay, Csollák
Kiállítások: 11 perc ill. 13 perc
Igencsak beszorított minket a MAC a találkozó elején, záporoztak a lövések Horváth kapujára, de ő is és a védelem is jól végezte dolgát. Az ötödik percre kicsit fellélegezhettünk, egyből jött is a helyzet, ami végül több is lett, mint helyzet. Dudkin iramodott meg a bal oldalon és egy gyors csuklólövéssel kilőtte Bálizs ficakját. Fiatal orosz támadónk sokadik bombagólját szerezte idén. Négy perccel később kettőre növeltük az előnyt, miután Fekete a kék vonalról indított lövése utat talált a MAC kapusának lábai között a hálóba. Meg kell dicsérni Keceli-Mészárost is, aki kiválóan takart a kapu előtt. A 17. percben jött az Újbuda válasza, egy távoli lövés kipattant Horváthról, erre Dansereau csapott le először és szépített. A gól nem fogott meg minket, Lundin egy 3 az 1 elleni szituációt csilingelő góllal zárt le, újra kétgólos volt az előny. A harmad vége előtt 20 másodperccel Dolinar is betalált, ezzel pedig háromgólos különbséggel várhatjuk a középső játékrészt.
 
Kapust cserélt a második harmadra ellenfelünk, és a hátsó stabilitás elől is lendületet adott nekik. A harmad második percében sikerült is közelebb jönniük Csollák góljával. Hét perccel később újabb gólt szerzett a MAC, amivel egy gólra megközelített minket Stevens révén. Sokáig nem örülhetett a szoros eredménynek az újbudai együttes, ugyanis Ambrus Csongor átadását Krasnican ütötte be egy szép játék végén. A harmad Tóth és Nagy verekedésével fejeződött be, előbbi 2+2-t is kapott, így emberelőnyben várjuk a záró harmadot.
 
A harmadik harmad egy kiállítással kezdődött, amit ki is használt a MAC. Macaulay a kék vonalról durrantotta rá és akadálytalanul a jobb felsőbe ment a korong. Innentől a mezőnyben gyűrték egymást a felek, ment az adok-kapok. Az 53. percben Fekete Alex testreütésért ült ki a büntetőpadra, ebből viszont mi jöttünk ki jobban. Lundin egy jó blokk után kiugrott egy az egyben a kapussal és bőrben megszerezte a hatodik gólunkat. Innentől a kapusát is lehozva küzdött ellenfelünk, de kiválóan védekeztünk, illetve Horváth Dominik ismét nagy napot kifogva 52 védést mutatott be és 92,8%-kal védett. A fiúk újabb nagy skalpot ejtettek és hétfőn rangadón várják a Dunaújváros csapatát!

Anatoli Bogdanov, vezetőedző: Az első harmadban jól hokiztunk, erős volt a támadójátékunk. Okosan mozgattuk a korongot és hatékonyak is voltunk. Első alkalommal lőttünk négy gólt az első harmadban, szóval komolyan felhívtuk magunkra a figyelmet. A második harmadban kicsit kiengedtünk, ami azért lehetett, mert nem vagyunk hozzászokva, hogy vezetünk egy harmad játék után. Esélyt adtunk az ellenfélnek a felzárkózásra és élt is vele. Jött pár rosszul játszott emberhátrány, majd a harmadik harmadban egy kicsit passzívnak éreztem a fiúkat, ezért is kértem időt. A végén össze is szedtük magunkat és az utolsó hátrányt szépen kivédekeztük. Ahogyan már említettem, ez a mi rájátszásunk és jönnek sorban a fontos meccsek. Tetszett a teljesítményünk, de tudunk jobban is.