Titánok – Gyergyói HK 2:5

  • 2021.12.02. 19:43
  • Fehérvárav19

Nagyot küzdöttek a fiatalok, de nem sikerült pontot szerezni a GYHK ellen.

Titánok / Alapszakasz -
2021.12.02 Csütörtök / 17:00
Titánok
vége
2:5
(0:0, 1:3, 1:2)
Nézőszám: 378
Gyergyói HK
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
BERGER ÁKOS, KINCSES GERGELY, FÉNYI S. BARNABÁS, KEDVES ALFRÉD
Titánok
Horváth (Belomoev) – Reiter, Mingazov, Lundin, Skakodub, Keceli-Mészáros, Dolinar, Farkas, Ambrus Cs., Ambrus G., Rétfalvi, Nochta, Szabó P., Nagy, Csiszer, Jábor, Tkachenko, Kóger, Mayer, Alapi, Győrffy
Gyergyói HK
Rinne (Ruczuj) – Haaranen, Kozma, Bodó, Császár, Orbán, Fejes, Saari, Szabó K., Tranca, Vincze P., Ferenc-Csibi, Györffy, Sárpátki, Silló, Szigeti, Sándor-Székely, Todor, Benedek, Di Diomete, Vincze G.
Gólszerzők: Nagy, Ambrus Cs. ill. Tranca (2), Sárpátki, Ferencz-Csibi, Császár
Kiállítások: 8 perc ill. 2 perc
Az első harmad első felében nagyon beszorított minket a Gyergyó, szinte végig a harmadunkban folyt a játék. Horváth szép védéseket mutatott be, miközben a védőink jól szűrték a távoli lövéseket, blokkoltak és kijuttatták a korongot a harmadunkból. Tkachenko a harmadik percben a büntetőpadon találta magát, de az emberhátrányt sikeresen kivédekeztük. A játékrész második felében már mi is éledeztünk, vezettünk támadásokat, sőt, Mingazov egy csilingelős vassal jelezte, hogy megérkezett a csapatba. Ebben a harmadban nem esett végül gól, 0:0-val várták a felek a második játékrészt.
 
A második harmad pocsékul kezdődött. Skakodub kapott 30 másodperc után kiállítást testre ütésért, amelyet a vendégek 16 másodperc alatt ki is használtak. A harmad 4. percében Rétfalvi ült ki bottal akasztásért, ezt az előnyt 8 másodperc alatt használta ki a Gyergyó. Hirtelen 0:2 volt az állás és innen kellett kapaszkodnunk. Jóval több helyzetünk volt ebben a 20 percben, mint az elsőben, de sajnos nem ment be semmi. Egészen addig, amíg Nagy Ákos nem találta meg a szinte üres kaput Farkas szép passza után. Kicsit közelebb kerültünk és küzdöttünk tovább. Sajnos a dudaszó közeledte kicsit tompította a koncentrációt, így 17 másodperccel a harmad vége előtt Tranca visszaállította a kétgólos vendég előnyt.
 
A harmadik harmadban nagyot küzdöttünk és ez a játékban is megmutatkozott. Minden korongért megharcoltak a fiatalok, de sajnos a Gyergyó lőtt gólt. Horváthról egy lövés majdnem a kék vonalig pattant, Ferencz-Csibi pedig kapásból bevágta. Rá 5 percre Ambrus Csongor középen lépett meg, egy ügyes csellel megverte a védőt maga előtt és nagy erővel a léc alá lőtte a korongot. A továbbiakban nyomás alatt tartottuk a vendégeket, a kapusuknak rengeteg dolga volt. Sajnos a nagy akarásnak nyögés lett a vége, mivel egy hosszú támadássorozat után Tranca lógott meg szólóban és nem hibázott. A vége 2:5, holnap Debrecenben folytatjuk.
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: Hatvan percig látszódott rajtunk a küzdőszellem egy nagyon kemény ellenfél ellen. Tetszik a Gyergyó játéka, rutinos játékosok alkotják a keretet. Amikor ilyen tapasztalattal rendelkező csapat ellen játszunk, keményen kell játszanunk, de közben meg is kell őrizni a hidegvérünket. Az első gólnál egy buta, támadóharmadbeli szabálytalanság után pár másodperccel már a kapunkban volt a korong. Jött egy újabb kiállítás és máris 2:0 volt oda. Az ilyen csapatok ellen nehéz visszajönni, de még így is rengeteg lehetőségünk volt. Az ellenfél kapusának megint annyi dolgot adtunk, mintha az NHL-ben védene. Dolgoznunk kell ezeken, de összességében jól harcoltunk és ezt is kértük a srácoktól. Már készülünk a holnapi Debrecen elleni meccsre, ami még ennél is keményeb csata lesz.