Titánok – FTC-Telekom 1:0

  • 2021.11.04. 21:24
  • Fehérvárav19

Hatvan percnyi jó játékkal vágtunk vissza a Fradinak a múltheti vereségért!

Titánok / Alapszakasz -
2021.11.04 Csütörtök / 18:40
Titánok
vége
1:0
(1:0, 0:0, 0:0)
Nézőszám: 272
FTC-Telekom
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
WOLF LÁSZLÓ, GANGEL LÁSZLÓ, ÁRKOVICS GERGŐ, PALLÓS PÉTER
Titánok
Szeles (Belomoev) – Reiter, Salamon, Farkas, Astrakhantsev, Kóger, Molnár, Szabó P., Nochta, Dézsi, Lundin, Keceli-Mészáros, Skakodub, Fekete, Ambrus Cs., Grin, Alapi, Csiszer, Mayer, Nagy, Jábor
FTC-Telekom
Nagy (Arany) – Boros, Karmeniemi, Fowlie, Kulmala, Tóth A., Hegyi, Sarcia, Kóger, Somogyi, Tamminen, Bán, Seregély, Hajós, Pavuk, Tóth G., Komáromy, Farkas, Galántai, Roczanov
Gólszerzők: Skakodub
Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc
Energikusan kezdtük a Ferencváros elleni összecsapást, keményen letámadtuk ellenfelünket és egy-két helyzetre is futotta. Egy idő után persze elfogytak a lábak, így kénytelenek voltunk főleg védekezéssel tölteni az időt, ami remekül ment. A hátsó alakzatok blokkoltak, vetődtek és felvették a harcot a palánk mellett is. Amikor éppen hiba csúszott a rendszerbe, Szeles látványos védéseket mutatott be. A 12. percben Somogyi kapott akadályozásért kisbüntetést, adódott tehát a lehetőség egy gólra, ami szerencsére össze is jött. Fekete kerülte meg a kaput, a tisztán érkező Skakodub elé tálalt, aki ügyesen lőtte ki a jobb felsőt. A harmad utolsó perceiben ismét a Fradi volt fölényben, de a szünetre nálunk maradt az előny.
 
Jól folytatódott a mérkőzés, Titánjaink nem tűntek olyan megilletődöttnek, mint múlt hét vasárnap a Tüskecsarnokban. Folyamatosan letámadták az ellenfelet és több helyzetet is kialakítottak. A legveszélyesebbek kontrából születtek. Mivel a védekezés továbbra is feszes volt, sok korongot szereztünk a saját kékvonalunkon, ezekből pedig kettő az egyben mehettünk többször Nagy kapujára. Somogyi ezúttal is kiült egyszer a büntetőpadra, de sajnos az előnyünkből nem sikerült gólt lőni. Négy perccel később Molnárt állították ki fogásért, a Ferencváros pedig mindent megtett az egyenlítésért, de Szelesen nem tudtak túljutni. Negyven perc alapján egyenlő ellenfelei voltunk a Fradinak.
 
A harmadik harmadban ugyanazt a jó játékot és koncentrációt mutattuk, mint az első kettőben. Védekezésben mindenki beleugrott a korong útjába, elől minden helyzetért megharcoltak a támadók, Szeles pedig szebbnél szebb védésekkel tartotta a csapatot hátul. A harmad kezdetén hamar a kiállítás sorsára jutottunk, Fekete magas botért ülhetett le. Csodálatos védekezéssel sikerült továbbra is nullán tartani a vendégeket. Tíz perccel a vége előtt Farkas lökte palánkra Tóth Gergőt, ezt is sikerült kivédekezni, sőt, az utolsó két percre a kapusát is lehozta a Fradi, de ez sem használt. Csodálatos teljesítménnyel vertük meg a magyar bajnokot, megérdemelten örülhettek a fiatalok. Köszönjük a kilátogató szurkolóknak is, akik a meccs előrehaladtával egyre hangosabban biztatták a mieinket és együtt éltek a játékkal!
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: Egyértelműen ez volt a legjobb 60 percünk a szezonban. Az első és legfontosabb dolog az volt, hogy megmutattuk, helyünk van ezen a szinten és tudunk így játszani egy kemény ellenfél ellen. Két lehangoló vereség után érkeztünk ebbe a találkozóba, hiszen a Ferencváros és az Újpest is nagy verést mért ránk. Volt is egy csapatmegbeszélésünk, ahol arra kerestük a választ: Hogyan tovább? Mit kell csinálnunk, hogy fejlődni tudjunk? A srácok ragyogóan reagáltak a dologra. Az egész a vasak közötti tökéletességgel kezdődött, Szeles lenyűgöző volt. Az új fiatalok, nagyrésze U18-as, kiválóan teljesítették a dolgukat. Nulla gólt kapni a Fraditól kemény feladat bármelyik csapat számára ebben a ligában.