Titánok – DVTK Jegesmedvék 4:8

  • 2022.01.09. 20:48
  • Fehérvárav19
Az első harmadban még sikerült fordítani, de sajnos így is vereséget szenvedtünk a DVTK-tól.
Titánok / Alapszakasz -
2022.01.09 Vasárnap / 17:45
Titánok
vége
4:8
(2:2, 0:3, 2:3)
Nézőszám: 389
DVTK Jegesmedvék
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
MÁHR-STUMPF BONIFÁC, BABIC VLADIMIR, ÁRKOVICS GERGŐ, TÓTH RENÁTÓ
Titánok
Belomoev (Horváth) – Dolinar, Mingazov, Dobmayer, Farkas, Szabó P., Kóger, Nochta, Krasnican, Lundin, Ambrus G., Dudkin, Nagy, Ambrus Cs., Mayer, Alapi, Jábor, Csölle, Győrffy
DVTK Jegesmedvék
Kiss B. (Duschek) – Szirányi, Kiss R., Galanisz, Seto, Walker, Szabad, Ritó, Mihalik, Hadobás, Elgestal, Farkas, Doetzel, Vojtkó, Wehrs, Miskolczi, Parnham, Galajda
Gólszerzők: Ambrus Cs., Nagy (3) ill. Parnham, Ritó, Walker (2), Wehrs, Doetzel, Miskolczi, Seto
Kiállítások: 6 perc ill. 18 perc
A Miskolc ma bejelentett igazolása nem húzta sokáig az időt és mindössze 5 perc játék után megszerezte csapatának a vezetést. Szép keresztpasszt kapott, a kapáslövésnél pedig Belomoevnek nem volt esélye hárítani. A 9. percben Ambrus Csongor ült ki a büntetőpadra, de a feszes védekezésnek köszönhetően nem született vendég gól a lehetőségből. Nem úgy sajnos négy perc múlva, Ritó kapott szabadon korongot és akkora gólt ragasztott a hátsó vasra, hogy videózni kellett a játékvezetőknek, de persze a találat érvényes volt. Felpörögtek az események és a Titánok is a harmad további részére. A Miskolc második gólja után három perccel érkezett a szépítés. Ambrus Csongor ugratta ki magát ziccerbe, a védő pedig büntető lövést érően szabálytalankodott. Ambrus egy szép csellel elfektette a DVTK kapust és közelebb hozta a csapatot. Két perccel a játékrész vége előtt Jábor a bal oldalon terelte a korongot, a középre adott passzára pedig védő nélkül érkezett Nagy Ákos, köszönte szépen és kiegyenlített.
 
A Miskolc lemásolta az első harmadbeli kezdő pár percét, hiszen négy perc után Walker, egy perccel később pedig Wehrs szerzett gól. Ezzel hamar visszaállt a vendégek kétgólos vezetése. Nem sokkal később Kóger és Kiss Roland akaszkodtak össze, a birkózásért mindketten kiülhettek a büntetőpadra, de sajnos Kóger palánkra lökte a miskolcit, ami miatt mi kerültünk emberhátrányba. Tíz perccel a játékrész vége előtt Doetzel eresztett meg egy lövést a kék vonalról, ami zavartalanul suhant be a hálóba. Mindezek után még kétszer kerültünk emberelőnybe, de nem tudtunk gólt szerezni belőle, pedig Mingazov szinte üres kapura tudott volna emelni.
 
Ellenfelünk nem változtatott a taktikáján és nekünk esett a harmadik harmadban is. Két perc után Walker fektette el Belomoevet és emelet az üres kapuba. Hat perc múlva szinte teljesen lemásolta az előző mozdulatát Walker, ezúttal azonban Belomoev fogta a lövést, viszont a felpattanó korongot Miskolczi a levegőből passzolta be a pakkot a kapuba. Az utolsó 5 percben rákapcsoltunk és Nagy Ákos második góljával picivel közelebb kerültünk. Seto erre válaszolt két perc múlva, majd Nagy Ákos megszerezte mesterhármasát, kialakítva a 4:8-as végeredményt.
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: A meccs egészét nézve csak gratulálni tudok az ellenfelünknek. Nagyon jól használták ki a hibáinkat, de próbáltunk azért ott lenni a nyakukon. Az első harmadban még sikerült egyenlítenünk, de aztán a másodikban két lehangoló gólt is kaptunk, ami után magához vette az irányítást a DVTK. Kicsit többet kellett volna birtokolnunk a korongot, nem csak bedobálni a sarokba. Az egyik csapat kreatív módon szeretett volna jégkorongozni, a másik pedig inkább szabadult volna a pakktól. Az eladott korongok jó lehetőséget biztosítottak a Miskolcnak a kontratámadásokra, ez volt ma a kulcspont a mérkőzésen.