Titánok – DEAC 1:6

  • 2022.01.04. 21:22
  • Fehérvárav19

A magabiztos játék ellenére nagyarányú vereség a Debrecentől.

Titánok / Alapszakasz -
2022.01.04 Kedd / 18:40
Titánok
vége
1:6
(0:2, 0:2, 1:2)
Nézőszám: 222
DEAC
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Timár, Mach, Fényi, Kedves
Titánok
Belomoev (Szeles) – Dolinar, Mingazov, Dobmayer, Farkas, Kóger, Nochta, Molnár, Krasnican, Lundin, Dudkin, Ambrus G., Alapi, Ambrus Cs., Mayer, Nagy, Jábor, Csölle
DEAC
Antek (Gönczi) – Sándor, Jakabfy, Kozma, Spirko, Kuleshov, Molnár, Karmaev, Kloz, Vokla, Kókai, Bogesic, Mazzag, Glotov, Almási, Smirnov, Sági
Gólszerzők: Krasnican ill. Spirko (2), Dalecky, Sándor, Karmaev, Sági
Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc
Nagy elánnal kezdtük a meccset, de sajnos három perccel az első harmad kezdete után mégis vezetést szerzett a DEAC. Egy kontra után Dalecky maradt egy az egyben Belomoevvel és be is lőtte a helyeztet. A gól nem vetette vissza a fiúkat, továbbra is nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítés reményében. A legközelebb hozzá Csölle járt, de fiatal csatárunk nem tudta belőni az ajtó-ablak ziccert. Titánjaink rohamoztak, miközben az ellenfelének csak elvétve akadt lehetősége. Persze a jó csapatok ismérve a még jobb helyzet kihasználás, a Debrecen pedig egy újabb góllal mutatta meg, hogy remek együttes. A kapu mögül visszaforduló játékos kiválóan szolgálta ki Sándor Flóriánt, ezzel pedig két gólos előnnyel mehettek szünetre a vendégek.
 
A második harmadban folytatódott a dominanciánk, a vendégek ritkán jutottak el a kapuig. A harmad felénél emberelőnybe kerültünk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki de Antek mindig útját állta a korongnak. Az erősre sikerült előny után jött az újabb hidegzuhany, hiszen a vendégek a kiállítás letelte után azonnal gólt lőttek Karmaev révén. Már a harmadik góljukat lőtte ellenfelünk a semmiből, szinte helyzet nélkül, de szerencsére a fiúk továbbra is küzdöttek. Nagy Ákos aktív volt egész harmad során, egyik helyzeténél a kipattanót, majd annak a kipattanóját is ő húzta rá, azonban a DEAC kapusa a helyén volt. Ellenfelünknél Spirko is betalált, abszolút váratlanul húzta a korongot kapura, így 0:4 az állás két harmad után.
 
A harmadik játékrészben keményebben jött ki a Debrecen és a harmad negyedik percében újabb gólt szerzett. Spirko a második találatát jegyezte. A meccs utolsó 10 percéhez közeledve előnybe kerültünk, de pár másodperc múlva Mingazov is a kiállítás sorsára jutott. Négy a négy ellen szerencsére a DEAC nem tudta kihasználni sebességfölényét. A szépítés összejött végül, Krasnican lövése találta meg az utat a hálóba, kilenc és fél perccel a meccs vége előtt. Negyedszerre is kikaptunk idén a DEAC-tól, bár ez nem volt benne a mai meccsben egyáltalán. Négy perccel a meccs vége előtt még Sági is betalált emberelőnyből, ezzel kialakítva az 1:6-s végeredményt.
 
Arany Máté, megbízott vezetőedző: A teljes meccs képét nézve ez nem volt 1:6-os meccs. Többször be tudtuk szorítani a Debrecent a saját harmadába és sokat támadtunk. Itt jött ki a rutinbeli különbség, minden hibánkat kihasználta az ellenfél. Lőttek hat olyan gólt, hogy mindegyik elkerülhető lett volna. Csalódáskeltő az eredmény, mert meg volt az esélyünk, hogy megverjük a Debrecent. A kulcs az volt, ahogyan a csapatok a kapuk előtt játszottak. Ők jól védték a sajátjukat, a miénket pedig jól támadták. Mi egyik oldalon sem voltunk ilyen határozottak. Nagyarányú vereséget szenvedtünk úgy, hogy a játék képe nem ezt mutatta.