Sima Fradi-győzelem

  • 2020.12.23. 19:45
  • Fehérvárav19

Az Erste Liga szerdai játéknapján a tabella elsőségért hajtó FTC-Telekom ellen próbált pontokat szerezni a Titánok csapata, de erre nem sok sanszot adott ellenfele.

Határozott ütközéssel tette le névjegyét Mitch Versteeg az Erste Ligában, a 32 éves kanadai bekk Aatu Luusuaniemit tette fel a palánkra, melyet ezután hosszú percekig kellett a technikai személyzetnek javítani. Ezt követően Luusuaniemi mozgatta meg Arany Gergelyt. A 6. percben több mint másfél percre kettős ember­előnybe kerültek a Titánok, de ezzel a lehetőséggel nem tudtak élni a vendégek. Ahogy ezután sem panaszkodhattak Kasper Vuorinen tanítványai, mert gyorsan, egymás után kapták a fórokat, de Arannyal és a bekkekel igazán nem bírtak.

Az első szünet után hosszú ideig kiegyenlített volt a játék, majd a 32. percben Justin Hodgman varázsolta oda a korongot Tóth Adriánnak, a csatár közelről bevette Gyenes kapuját, 1-0. Nem kellett sokat várni a második gólra sem, fél perccel később Tóth Gergő távoli lövése úgy vágódott a jobb felső sarokba, mintha zsinóron húzták volna oda a korongot, 2-0. A gólok után még jobban pörögtek a zöldek, gyors kontratámadásokat vezetve odaszegezték kapujukhoz ellenfelüket.

A záró harmadra több mint egy perc előnyt vittek át a fehér mezesek, de ezt, akárcsak a korábbiakat, eltékozolták. Meg is bosszulta a Fradi, a 47. percben Sági Martin bombázott kapura a kék vonalról, a lövésbe beletette a botját Németh Attila, a pakk pedig nagy erővel vágódott a gólvonal mögé, 3-0. A 49. percben Balogh Bence harcolt a korongért, majd centerezett, amit az érkező Madácsi Benedek továbbított a hálóba, 3-1. Aztán Hodgman az alapvonal mögül korcsolyázott a kapuval szembe, hirtelen lövésre vállalkozott, a korong akadálytalanul pattant a kapuba, 4-1.