Péter Andor: "Mindent beleadok a munkába"

  • 2020.01.03. 13:00
  • Fehérvárav19
Péter Andor, csapatunk támadója először kapott lehetőséget a felnőtt válogatottban a decemberi EIHC-tornán. Ennek kapcsán beszélgettünk vele a nemzeti együttesről és a budapesti megmérettetésről.

Mit éreztél, mikor megkaptad a meghívót a válogatottba?
Nagyon sok minden átment az agyamon. Nagyon boldog voltam, az első gondolatom az volt, hogy milyen jó döntés volt 10 éves koromban elindulni erre az útra. Amikor megkérdezték, mi a célom, mindig csak egy válaszom volt: magyar felnőtt válogatott lenni. Az első meccs előtt, amikor bemondták a nevemet és felcsúsztam a jégre, akkor tudatosult bennem, hogy igen, elértem az álmomat, amiért nagyon sok áldozatot hoztunk a családommal. Megérte, ezt mostmár biztosra mondhatom és ezúton is szeretném megköszönni a szeretteimnek a támogatást.

Milyen volt a válogatott tagjaként, a nemzeti együttes mezében szerepelni?
Nem is igazán tudom leírni, hogy mit jelent piros-fehér-zöld színű mezben jégre lépni, ez olyan érzés, amire nem igazán vannak szavak. Utánpótlás-válogatottakban teljesen más volt a szerepem, itt most egy fiatal sorban voltam, legfőképp energiát és sebességet kellett hoznunk a csapatnak. Nagyon boldog vagyok, hogy a második meccsen két gólt is sikerült lőnünk és mind a kettőt egy-egy nagyon jó barátom lőtte, ez külön öröm.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Miben különbözik a felnőtt válogatott a korosztályos válogatottaktól
Nagyon nagy a különbség, főleg sebességben. Azt éreztem, hogy mindenhol és állandóan rajtam van az ellenfél és nagyon gyorsan kellett döntéseket hozni. Jó volt megtapasztalni a felnőtt válogatottra jellemző körülményeket, ilyenben még sosem volt részem.

Milyen motivációt ad számodra a szezon további részében, hogy bekerültél a válogatottba?
Plusz energiát ad a mindennapokban a klubcsapatomnál, ez biztos. Tudom, hogy nagyon nehéz bekerülni a felnőtt válogatott erősebb keretébe, de mindent meg fogok tenni azért, hogy lehessen még részem ilyenben, mert egyszerűen leírhatatlan érzés.

Fotó: Mudra László - MJSZ