Péter Andor jövőre is a Titánoknál

  • 2019.04.04. 19:00
  • Fehérvárav19

Péter Andor a 2019/2020-as szezonban is a Fehérvári Titánok csapatát erősíti. A fiatal támadót a mögöttük álló szezonról és a jövőről kérdeztük.

Péter Andor Csíkjenőfalváról származik, 2012-ben, kölyök korosztályban került Székesfehérvárra. Az elmúlt hét szezonban minden korcsoportban bajnoki címet szerzett. Az utóbbi négy évben az ifjúsági és a juniorcsapatban is mindkét bajnokságban aranyérmes lett, így összesen tizenegy bajnoki elsőséggel büszkélkedhet az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia színeiben. A mindössze húsz éves támadó harminc korosztályos világbajnoki mérkőzésen szerepelt, a 2015/2016-os szezonban az ifjúsági válogatottal feljutást ünnepelt, ahogy a következő idényben a junior nemzeti együttessel is. Az idei évben tagja volt az U20-as válogatottnak, akikkel a decemberi lengyelországi világbajnokságon bronzérmet szerzett. A center a 2016/2017-es idényben mutatkozott be a felnőttek között, a mögöttünk álló szezonban pedig már stabil tagja volt a Fehérvári Titánoknak, ahol 45 mérkőzésen lépett jégre. Péter Andor így nyilatkozott a szerződése meghosszabbítását követően: „Természetesen örülök, hogy a második otthonomban folytathatom a pályafutásomat. Nagyon könnyen megegyeztünk, hiszen a klub is akarta, hogy maradjak és én is itt szerettem volna folytatni. Azért döntöttem így, mert úgy gondolom, egy olyan fiatalnak, akinek az a feladata, hogy minél előbb érett legyen a felnőtt jégkorongra, itt van a legnagyobb lehetősége. Az pedig külön öröm számomra, hogy a barátaimmal tehetem meg ezt, akikkel évek óta együtt nyerjük a korosztályos bajnoki címeket. Bízom benne, hogy idővel felnőtt bajnokságban is igazán eredményesek lehetünk.” A fiatal center szót ejtett a mögöttünk álló évadról is: „Nagyon sokat tanultam ebben a szezonban, olyan oldalamat is megismertem, amivel eddig nem találkoztam. Nem vagyok elégedett az ebben az évben mutatott teljesítményemmel, úgy gondolom sokkal több van bennem. Keményebben fogok dolgozni, mint eddig, hogy ez ki is jöjjön belőlem. Most egy nagyon komoly nyári felkészülés áll előttem, mert azt érzem, az erőnlétemben is van egy kis lemaradás. A következő szezonban az idei idényből tanultakkal szeretnék meglépni egy újabb lépcsőfokot.”

A húsz éves támadó szerződés-hosszabbításáról a Fehérvári Titánok vezetőedzője, Kiss Dávid a következőket mondta el: „Örülünk neki, hogy sikerült még egy évre megállapodnunk. Andor egy tehetséges játékos, aki évek óta remekel az akadémián. Ő olyan srác, akit el tudnánk képzelni a későbbiekben, hogy az EBEL-csapat közelébe férkőzhessen és magasabb szinten is megmutassa magát. Az idei évet illetően lehet hiányérzetünk, mind neki, mind nekem, de biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban ez elmúlik, vezető szerepet kell majd betöltenie, akárcsak az összes többi fiatalunknak, akik már a második évüket fogják felnőtt bajnokságban tölteni.”

Biztossá vált az is, hogy Mazzag Dániel, Vizi Dániel és Sándor Flórián jövőre nem a Fehérvári Titánok csapatában játszik majd. A klub és az edzői stáb sok sikert kíván nekik további pályafutásukhoz!