Nem sokon múlott

  • 2017.11.30. 21:11
  • Fehérvárav19
Szoros, helyzetekkel teli mérkőzésen 4-2 arányban maradt alul csapatunk a Miskolccal szemben a csütörtök esti Magyar Kupa találkozón.

Magyar kupa / Alapszakasz -
2017.11.30 Csütörtök / 18:30
Titánok
vége
2:4
(1-1, 0-1, 1-2)
Nézőszám: 182
DVTK Jegesmedvék
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Németh, Soós, Árkovics, Váczi
Titánok
Gyenes (Kornakker) - Sándor, Vehmanen, Kiss Zs., Kocsis, Vincze - Imre, Szabó B., Antilla, Schoenmakers, Szita - Szabó D., Takács, Hamvai, Kiss P., Vizi - Antal, Erdei, Mazzag, Péter B., Prácser
DVTK Jegesmedvék
Adorján (Kiss) - Galanisz, Magosi, Miskolczi, Leppanen, Kiss-Rusk - Sakaris, Pavuk, Vas, Rantanen, Láda - Tóth A., Hajós, Kulmala, Joe, Vojtkó - Albert, Berta, Tóth G., Rito, Bernáth
Gólszerzők: Vincze, Hamvai ill. Miskolczi (2), Pavuk, Kulmala
Kiállítások: 32 ill. 6

A találkozó elején Schoenmakers tört be a támadóharmadba és húzta rá remekül a korongot a DVTK kapujára, azonban Adorján mamuttal hárított. Majd Kocsis próbálkozhatott a kék vonalról, de ezúttal is védett a miskolci kapus, a kipattanó pedig Miskoczi Márk elé került, aki végigvezette a pályán a korongot, majd a jobb alsóba pöccintette a játékszert. (0-1) Ezt követően Pavukot látta szabálytalannak a Németh-Soós bírópáros, így öt a négy ellen támadhatott a fehérvári alakulat. A fórban először Mazzag próbálkozott távolról, ezt még védte Adorján, majd Szabó Dániel találta meg a kapu előtt üresen helyezkedő Vincze Pétert, akinek lövésével szemben már tehetetlen volt a vendégek hálóőre. (1-1) A játékrész felénél Szabó Dániel helyezte remekül kapura a játékszert, majd Vizi közeli próbálkozásánál zárta jól a szöget Adorján. A másik oldalon Láda próbálkozott a kék vonalról, majd Pavuk alakított ki veszélyes helyzetet, de nem tudott túljárni Gyenes eszén, aztán Adorjánt tesztelte Szita. Két perccel a játékrész vége előtt Leppanen került a büntetőpadra testre ütésért, ám a létszámfölényben csak egyetlen komolyabb lövése volt a Titánoknak, Kiss Zsombor próbálkozott éles szögből.

A második harmad első nagyobb helyzete Magosi és Galanisz nevéhez fűződött, Magosi adott remek passzt Galanisznak, akinek már csak az üres kapuba kellett volna pöccinteni a játékszert, ám nem tudott beleérni. A 27. percben Mazzagnak ítéltek végleges fegyelmi büntetést a játékvezetők. Ezt követően Sakaris húzott el a jobb oldalon, középre tett korongjába pedig Pavuk Attila tette bele jól az ütőjét, a játékszer így Gyenes hóna alatt a hálóba vágódott. (1-2) Hamvai válaszolhatott volna, de ziccerből egy kicsit kisodródott, fonák emelését pedig ki tudta tolni Adorján. Nem sokkal később Láda passzolta vissza az alapvonal mögül a pakkot, de Sakaris nem tudta azt átjuttatni Gyenesen. A másik oldalon Schoenmakers tette középre a korongot, Szita ugyan bele tudott pöckölni, de Adorján útját állta a próbálkozásnak. Vehmanen élesen húzta kapura a játékszert, ami Adorjánról középre pattant ki, Prácser lecsapott rá, de a miskolci hálóőr óriási vetődéssel hárított. A harmad vége előtt Vas kapott kiállítást bottal lökésért, de az előnnyel a dudaszóig nem sikerült élnie a hazai együttesnek.

Emberelőnyben kezdhették a záró játékrészt a Titánok, ám azt nem tudták értékesíteni. Ami azonban előnyben nem, az egyenlő létszámnál sikerült a Titánoknak, Kiss Patrik tette vissza a korongot, Hamvai Szilárd pedig kapásból a hálóba vágta azt. (2-2) A másik oldalon Sakaris hámozta át magát a védőkön, majd tovább tolta pakkot, amit Leppanen az oldalháló mellé lőtt. A harmad felénél Kiss Zsombor gáncsolt, amiért kétperces büntetést kapott, ám a Jegesmedvék nem tudták kihasználni a fórt. Éppen, hogy kiegészültek a Titánok, amikor a Sakaris ütőjéről Vas felé repülő korongot az ex-fehérvári a levegőből húzta kapura, de Gyenes a lepkéssel mentett. Nem sokkal később Antilla adta át a kapu előtt remekül helyezkedő Vinczének a játékszert, de Adorján ismét hárítani tudott. Majd Gyenesnek akadt dolga, Rasmus Kulmala lövésével szemben azonban tehetetlen volt a fehérvári hálóőr. (2-3) Ekkor Kóger István kikérte idejét, Gyenes helyett pedig mezőnyjátékos lépett jégre, ám ez nem segített a hazaiakon, sőt 42 másodperccel a mérkőzés vége előtt Miskolczi Márk a védekező harmadból lőtte üres kapura a korongot és ezzel beállította a 4-2-es végeredményt.