Negyedszer is győzelem a Vasas ellen

  • 2020.01.10. 21:38
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok magabiztos győzelmet arattak a Schiller-Vasas HC együttese ellen.

Titánok / Alapszakasz -
2020.01.10 Péntek / 18:30
Titánok
vége
6:3
(1:0, 5:1, 0:1)
Nézőszám: 287
Vasas HC
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Gangel, Timár, Bencze, Szabó
Titánok
Szeles (Gyenes) - Nagy, Rétfalvi, Mihály, Horváth M., Vas, Balogh, Zion, Dézsi, Mangone, Kiss, Campbell, Császár, Madácsi, Schartz, Halasi, Kovács, Vincze, Kóger
Vasas HC
Sági (Tóth) - Bukor, Gáspár, Székely-Mádai, Szlama, Turbucz, Czakó, Csiki, Farkas, Hetényi, Márton, Inglis, Páterka, Schmál, Seregély, Szalma, Béres, Pápa, Surányi
Gólszerzők: Dézsi, Campbell, Rétfalvi, Zion (2), Balogh illetve Csiki, Szalma, Seregély
Kiállítások: 35 ill. 8 perc

Zion lövésével indult a Vasas elleni találkozó, Sági védett, majd Dézsi próbálkozott a kaput megkerülve, de gól ekkor sem született. A 3. percben egy hazai ketrec  előtti kavarodás közben Szeles bravúrjára volt szükség, ám kapusunk magabiztosan tenyerelt rá a korongra. Ezt követően Rétfalvi indult szélen, a korong a vasról pattant ki, a másik oldalon Páterka kínálta meg távolról Szelest. A 6. perc végén Mangone bombáját hárította Sági, a következő bulit azonban Zion hozta el, a korongra Dézsi Bence csapott le a kék vonalon és nem is hibázott (1-0). Oda-vissza játékkal folytatódott a találkozó, majd Szalma kapott kisbüntetést szabálytalan testjátékért. Az előnyben Zion, Nagy, Kiss és Mihály növelhették volna a különbséget, viszont maradt az 1-0. A következőkben leginkább a vendégek harmadában folyt a játék, ezt Csiki lövése törte meg, ám Szeles ekkor is a helyén volt. A 16. percben Halasi távoli lövését hárította Sági, a vendégeknél Inglis egyenlíthetett volna, de a játékrész végéig már nem változott az eredmény.

Hazai kiállítással kezdődött a középső játékrész, Nagynak kellett kiülni, ki is egyenlített a Vasas a fórban, Csiki Attila volt eredményes (1-1). A gól után Schartz lőtt távolról Sági kapujára, a 23. perc végén pedig a Titánok jöhettek előnyben, miután a Vasas elhibázott egy cserét és túl sok játékos tartózkodott egyszerre a jégen. Ki is használta a létszámfölényt csapatunk, egy passzjátékot követően Colin Campbell lőtt a rövid felsőbe (2-1). A gólt követően Dézsi indulhatott, de szólóját nem tudta góllal befejezni, a következő támadásban azonban már nem hibáztak a Titánok, Mihály még nem, a kipattanóra érkező Rétfalvi Kristóf viszont már betalált (3-1). Nem álltak le a hazaiak a gól után sem, Dézsi passzolt középre Mitch Zionnak, aki Sági kapujába bombázott (4-1). Ezt követően Ladányi Balázs kikérte idejét, de a következő percekben is a kékmezesek domináltak, majd Czakót látták szabálytalannak a játékvezetők, öt a négy ellen pedig ismét sikerrel jártak a koronázóvárosiak, egy passzjáték után Balogh Bence lövése csorgott át a gólvonalon (5-1). Hamar jött a válasz a vendégektől, Szalma Zsolt szépített, ám a következő percben ismét a Titánok örülhettek, Schartz passzolt Mitch Zionnak, aki nem hibázott (6-2). A második harmad vége előtt Kissnek kettő perc, míg Mangonénak végleges büntetést ítélt a Timár-Gangel játékvezetőpáros, a lefújásig azonban nem talált be a Vasas, így négygólos hazai előnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.

A hónapokig sérüléssel küzdő Tóth Balázs korcsolyázott fel a vendégek kapujába a harmadik harmad elején. Kettős Vasas-előnnyel indult a záró etap, majd az első fehérvári kiállítás letelte után ismét nyílt a hazai büntetőpad ajtaja, ezúttal Balogh előtt, de jól működtek a Titánok hátrányos egységei, így sem öt a négy, sem öt a három ellen nem tudtak betalálni a vendégek. A 45. percben a fehérmezesek oldalán ítéltek büntetést, Czakónak kellett kiülni, ám a fórban nem született gól. A kiegészülés után Ladányi Balázs ismét kapust cserélt, Sági Máté állt a Vasas ketrece elé. A játékrész felénél Császárt látták szabálytalannak a játékvezetők, azonban ekkor is jól mozogtak a négyfős egységek, maradt a 6-2. Már egyenlő létszámnál is leginkább fehérvári ütőkön járt a pakk, majd négy perccel a mérkőzés vége előtt a Vasas örülhetett, Seregély Máté módosította az eredményt 6-3-ra. A gól után Madácsi kínálta meg távolról Ságit, nem sokkal később pedig Kógernek kellett kiülni, ám a vendégek nem tudtak betalálni, így a Fehérvári Titánok a szezon negyedik összecsapásán is megszerezték a győzelmet a Vasas ellen és november óta újra nyertek hazai pályán.