Miskolci győzelem a Magyar Kupában

  • 2017.01.04. 21:23
  • Fehérvárav19
Kóger István tanítványai, bár tisztesen helytálltak a DVTK Jegesmedvékkel szemben, kétgólos vereséget szenvedtek a Magyar Kupa selejtezőjében.

/ -
1970.01.01 Csütörtök / 1:00
vége
:
()
Nézőszám:
/
Gólszerzők:
Kiállítások:

A DVTK fölényével kezdődött a mérkőzés, ám a mezőnyfölényből kevés igen veszélyes akciót sikerült kialakítaniuk a Jegesmedvéknek. A mérkőzés negyedik percében előnyben is próbálkozhattak Magosiék, ám Scola magabiztosan hárította a lövéseket. Sági és Láda Balázs is veszélyeztetett a harmad közepén, ám ebből sem született gól. A harmad végén két hátrányt is kivédekezett a Fehérvár AV19 fiatal csapata, Magosi, majd újra Sági veszélyeztetett a fórban, ám ebből sem született találat, így döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második harmad elején Laczkó került a büntetőpadra, a létszámfölényt pedig Erdei révén ki is használta a hazai együttes (1-0). Nem tartott azonban sokáig a vezetés, Magosi két perccel később egalizált (1-1). A 28. percben Erdei kapott négyperces büntetést magasbottal való játékért, azonban az egyre növekvő miskolci fölényt a védelem és Scola jól állta, így sikerült kivédekezni a hátrányt. A következőkben is csapatunk kapuja előtt folyt a játék, azonban kapusunk bravúrjainak köszönhetően maradt a döntetlen. Hat perccel a harmad vége előtt Scola kiállítását már nem hagyták büntetlenül a vendégek, Magosi Galanisz passzát vágta a hálóba (1-2). Négy perccel később újabb találat született, Leppanen lőtte ki a felsőt, így már két gól volt a borsodiak előnye (1-3). A harmad végén Miskolczit büntette a Kincses-Babic bírópáros, így előnyből folytatódhatott a záró játékrész.

A harmadik 20 perc elején újabb előnyös találattal szépített Kóger István csapata, ezúttal Krogh kékvonalasa akadt be Kiss Bence hálójába (2-3). Többször közel járt az egyenlítéshez a Fehérvár AV19, ám a másik oldalon is akadtak helyzetek, Scola azonban továbbra is magabiztosan hárította a lövéseket. A harmad derekán Magosi góljával újra kettő volt a különbség, csapatunk korábbi játékosa ezzel mesterhármast szerzett (2-4). Felpörgött a játék az utolsó percekre, Galanisz kiállítása után ráadásul előnyben is támadhattak Justék, de nem sikerült a szépítés. Egy perccel a vége előtt Scola helyett is mezőnyjátékos korcsolyázott fel, de hat az öt ellen sem sikerült a gólszerzés, így a DVTK Jegesmedvék ellen sem sikerült győzni a Magyar Kupában, bár a fiatal csapat szépen helytállt a Kupa tavalyi ezüstérmesével szemben.