Megérdemelt győzelem

  • 2020.12.02. 00:13
  • Fehérvárav19

Megérdemelten, hatékony emberelőnyös játékkal 7-2-re nyert a Nemak Jégcsarnokban a Titánok a Dunaújváros csapata ellen.

Titánok / Alapszakasz -
2020.12.01 Kedd / 18:30
Titánok
vége
7:2
(1:0, 2:2, 4:0)
Nézőszám:
Dunaújvárosi Acélbikák
Győr / Nemak Jégcsarnok
Haszonits, Kincses, Muzsik, Vörös
Titánok
Gyenes (Szeles) - Ambrus, Reiter, Császár, Luusuaniemi, Tiainen - Erdély, McNulty, Balogh, Dézsi, Péter - Dobmayer, Kóger, Almási, Madácsi, Yakimchuk - Nagy, Németh, Rétfalvi, Vincze
Dunaújvárosi Acélbikák
Pinczés B. (Hughson) - Jakabfy, Kovács, Dansereau, St Pierre, Szappanos - Dósa, Nilsson, Azari, Mazurek, Pinczés O. - Hruby, Mestyán, Gebei G., Németh, Pihlqvist - Gebei B., Lencsés, Pozsár, Somogyi, Tamás
Gólszerzők: Vincze, McNulty, Tiainen (2), Császár, Dézsi (2) ill. Dansereau, Nilsson
Kiállítások: 14 ill. 12

Kicsit kapkodós iramban kezdődött a mérkőzés, de a negyedik percben sikerült begyötörnie Vincze Gergőnek a korongot, ezzel 1-0-ra vezettek a Titánok. Pár percre rá Nagy Ákos egy szerencsétlen belépő után 2 plusz 10 perces büntetést kapott. A második harmad is elég kapkodós játékkal indult, elég sok eladott koronggal, amelyből a DAB jött ki jobban. Először Dansereau, majd Nilsson talált be, ezzel a Titánok egygólos hátrányba kerültek a 27. percben. Nem kellett sokat várni a Titánok válaszára, McNulty ismét kiegyenlített. Megváltozott a játék képe, a hazai csapat egyre jobban uralta a mérkőzést. A 32. percben McNulty átadásából Tiainen emberelőnyös góljával ismét átvette a vezetést a Titánok csapata és a harmad végéig nem is változott az eredmény.

A kiegyenlítettebb második harmad után látszott a Dunaújvároson az akarat, de nem eredménnyel párosult, hanem Titánok emberelőnnyel. A 49. percben szép játékkal használta ki előnyét a csapat, Császár növelte 4-2-re az előnyt, amelyet újabb kiállítás követett egy percen belül a DAB oldaláról és újra büntettek a Titánok, ezúttal Dézsi lövése talált be (5-2). Három a magyar igazság alapon megint csak nem telt el egy perc, amikor teljesen felesleges szabálytalansággal kiállíttatta megát St Pierre a DAB-tól és ismét nem kegyelmezett Tiainen (6-2). Ekkor látszott, hogy teljesen szétesett a Dunaújváros játéka, ezzel szemben a Titánok fegyelmezetten őrizték az előnyüket. A vége előtt 5 perccel egy kampózással újra emberelőnyben találta magát a hazai csapat, amelyet megint egy percen belül gólra is váltott Pozsár Márk, ezzel beállítva a 7-2-es végeredményt.

A Dunaújvárosnak folytatódott a rossz szériája, ezzel szemben a Titánok meggyőző játékkal megszerezte első, három pontos győzelmét. Ezzel az utolsó helyről a nyolcadikra ugrott tabellán.