Máris indul a Magyar Kupa!

  • 2016.03.11. 10:01
  • Fehérvárav19
Pénteken máris megkezdődik csapatunk számára a Magyar Kupa selejtezője.

Mint csütörtökön ismertté vált, a Tüskecsarnok ad otthont az EuroAszfalt - CCM Magyar Kupa Négyes Döntőjének, ám csapatunknak a döntőbe jutáshoz még a selejtezők során is sikeresen kell szerepelnie.

A négyes döntőbe a selejtezőben elért helyezések alapján jutnak a csapatok. A MOL Liga két döntőse, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest (aki rendezőként alanyi jogon mindenképpen szerepelt volna a döntőben) kiemeltként egyenes ágon jutott a március 26-27. Között rendezett fináléba.

A kupára nevezést nyújtott be a már két említett döntős csapat, valamint a Debrecen, a Ferencváros, a Dunaújvárosi Acélbikák, az UTE, a fiatal csapattal felálló Vasas Continental, valamint a Fehérvár AV 19 is.

A nem kiemelt csapatok a MOL Liga elődöntője alatt máris megkezdték a selejtezőköröket, két forduló után a tabella állása a következő:

Hely Csapat M 3p 2p 1p 0p +/- Pont
1. Ferencvárosi TC 2 2 0 0 0 11:3 6
2. UTE 2 1 1 0 0 11:3 5
3. Dunújvárosi Acélbikák 2 0 0 1 1 6:9 1
4. Vasas-Continental 2 0 0 0 2 0:13 0

A mérkőzések során a győztes csapat 3 pontot kap, hosszabbítás esetén 2 illetve 1 ponton osztoznak a felek. A Magyar Kupa valamennyi mérkőzésén, ha a rendes játékidő letelte után döntetlen az eredmény, 3 perc szünet után (amelyben nincs jégfelújítás) 7 perces hosszabbítás következik az első gólig ("hirtelen győzelem"), a Versenyszabályzatban meghatározott módon. Amennyiben a hosszabbításban nem esik gól, büntetőlövések következnek: az első sorozatban 3-3 büntetőlövés, utána 1-1 a győzelemig

A Magyar Kupa versenykiírásása szerint az alábbi szabályok vonatkoznak a csapatokra: a mérkőzésen során a MOL Liga, OBI és MK Versenyszabályzata érvényes. A Magyar Kupa mérkőzéseire legfeljebb 6 külföldi (magyar állampolgársággal nem rendelkező) játékos nevezhető.

Adódik a kérdés, hogy a Fehérvár AV19 bő keretéből mely játékosokat és milyen összeállítású csapatot nevez majd a mérkőzésekre. A mérkőzéseken Hannu Järvenpää és Sille Tamás irányításával játszik a csapat. A klub bő, több mint negyven fős keretet nevezett a sorozatra, az edzői stáb dönt a mérkőzésekre aktuálisan nevezett keretről. Mivel az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjúsági és junior csapata is érdekelt még a korosztályos bajnokságok rájátszásában illetve döntőjében, a korábban a felnőtt mezőnyben szereplő fiatal játékosok ott is fontos szerephez jutnak.

A mai, Debrecen elleni találkozón szereplő csapat magját az elmúlt hetekben Hannu Jarvenpaaval készülő EBEL-csapat alkotja, kiegészülve a csütörtökön utolsó MOL Liga mérkőzését játszó kerettagokkal. A csapatból többen is kisebb sérülésekkel bajlódnak, így biztosan nem lesz ott a jégen a bokafájdalmakra panaszkodó Rajna Miklós, a térdfájdalmakkal küzdő Sárpátki Tamás és Bartalis István, a tegnap felkarsérülést elszenvedett Szabó Krisztián, valamint a kézsérült Vincze Péter.

Csapatunkra az alábbi mérkőzések várnak a selejtezők során:

Dátum Időpont Hazai Vendég Helyszín
2016. március 11. 18:00 Debreceni HK Fehérvár AV19 Debrecen
2016. március 16. 18:15 Dunaújvárosi Acélbikák Fehérvár AV19 Dunaújváros
2016. március 19. 18:30 UTE Fehérvár AV19 Újpesti Jégcsarnok
2016. március 21. 17:40 Vasas-Continental Fehérvár AV19 Jégpalota
2016. március 23. ? Ferencvárosi TC Fehérvár AV19 Pesterzsébet