Marc McNulty a Titánokban

  • 2020.08.10. 09:31
  • Fehérvárav19

A 25 éves, kanadai hátvéd első profi évét kezdi karrierje során.

Marc McNulty, a 200 centiméter magas, 95 kilogramm súlyú hátvéd az elmúlt négy szezonban a USportsban érdekelt Arcadia University csapatát erősítette. A most 25 éves játékost 2010-ben draftolták a WHL-be, majd 2013-ban a neve felkerült az NHL Entry Draft listájára is. „Sokat beszélgettünk az edzővel és Szélig Viktorral is erről a lehetőségről. Megragadta a figyelmemet, hogy mekkora jelentőséget tulajdonítanak Székesfehérváron a fiatalok fejlesztésének, emellett pedig csak jó dolgokat hallottam Magyarországról” – indokolta meg átigazolását McNulty.

„Marc McNulty egy remek felépítésű, draftolt hátvéd, akitől azt várjuk, hogy tartást adjon a Titánok védelmének. A nagy méretéhez képest jól korcsolyázik, reméljük, hogy európai karrierje kezdetén hasonlóan sikeres lesz, mint a tengerentúlon” – mondta Szélig Viktor csapatunk új hátvédjéről.

McNulty, aki a 6-os számot viseli majd a Titánokban, elmondta, célja a playoffba jutás az együttessel a szezonban, emellett úgy látja, nem csak a védekezésből, hanem a támadásokból is kiveszi majd a részét. „Ez lesz az első alkalom, hogy Észak-Amerikán kívül játszom, így természetesen izgatott vagyok. Van olyan csapattársam, aki a több éven keresztül is az Erste Ligában játszott, tőle érdeklődtem a ligáról, Magyarországól és az ott élő emberekről. Úgy látom, izgalmas szezonunk lesz” – zárta gondolatait a hátvéd.

A Titánok csapatában a következő játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra:
Kapusok: Gyenes Dávid, Szeles Martin, Horváth Dominik
Hátvédek: Reiter Attila, Vas Márk, Erdély Botond, Horváth Milán, Dobmayer Dominik, Kóger Balázs, Marc McNulty
Támadók: Riku Tiainen, Vincze Gergő, Péter Andor, Madácsi Benedek, Balogh Bence, Nagy Ákos, Császár Hunor, Dézsi Bence, Almási Márk, Kovács Alex, Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő, Németh Kristóf