Madácsi Benedek: "Ez a torna csak a javamra válhat"

  • 2020.01.02. 19:00
  • Fehérvárav19
Csapatkapitányunk, Madácsi Benedek a decemberi budapesti EIHC-tornán első ízben kapott lehetőséget a felnőtt válogatottban. Ennek kapcsán beszélgettünk vele a nemzeti együttesről és a megmérettetésről.

Mit éreztél, mikor megkaptad a meghívót a válogatottba?
Mikor megkaptam a meghívót, hatalmas öröm töltött el. Mióta jégkorongozok, ez volt az egyik legnagyobb álmom, hogy egyszer majd én is a felnőtt férfi válogatottban szerepelhessek.

Milyen volt a válogatott tagjaként, a nemzeti együttes mezében szerepelni?
Felemelő érzés! Komolyan! Óriási löketet adott az egész tornán. Ilyenkor egész Magyarországért játszik az ember és ez teljesen más, mint mikor otthon, a megszokott környezetben, a saját klubjában szerepel. Szerintem ez egy sportolónak az egyik legnagyobb dicsőség az életében, nekem személy szerint óriási megtiszteltetés volt.


Fotó: Mudra László - MJSZ

Miben különbözik a felnőtt válogatott a korosztályos válogatottaktól
Sokkal gyorsabb a játék, hiszen itt mégiscsak profi sportolókról van szó. A másik különbség, amit én észrevettem, a közönség. Eddig nagyjából csak a családom követett, most pedig mindenhonnan érkeztek szurkolók és biztattak. Óriási erőt adott, mikor az egész csarnok a magyarok hangjától zengett meccs közben.

Milyen motivációt ad számodra a szezon további részében, hogy bekerültél a válogatottba?
Biztos vagyok benne, hogy a szezonom további részében ez a torna csak a javamra és a csapatom javára fog válni. Rengeteg dolgot tanultam azalatt az egy hét alatt. Ezzel most egy célt kipipáltam, újabb és újabb célokat kell kitűznöm magam elé, amiket el is kell érnem.

Első gólodat lőtted a felnőtt válogatottban, milyen érzés volt?
Óriasi boldogság töltött el, szinte le sem lehetett mosni a mosolyt az arcomról - aki nem hiszi el, kérdezze meg Péter Andort. Úgy érzem, ez egy nagyon nagy dolog, valószínűleg életem egyik legemlékezetesebb pillanata lesz.


Fotó: Mudra László - MJSZ