Kiss Roland: "Jó érzés volt felnőttként képviselni hazánkat"

  • 2019.02.11. 15:00
  • Fehérvárav19

Csapatunk fiatal védője idén bronzérmet szerzett a junior válogatottal a világbajnokságon, most pedig szerepet kapott a felnőtt nemzeti együtteseben. Kiss Rolandot kérdeztük a válogatottról.

Mit éreztél, mikor megkaptad a meghívót a válogatottba?
Először is elképesztő érzés volt, amikor megtudtam, hogy behívtak. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megkapom a lehetőséget, hiszen ez az első felnőtt szezonom. Boldog vagyok, hogy a stáb úgy ítélte meg, megérdemlem a szereplést.

Milyen volt a válogatott tagjaként, a nemzeti együttes mezében szerepelni? Miben különbözik a felnőtt válogatott a korosztályos válogatottaktól?
Nagyon jó érzés volt felnőtt válogatottként képviselni hazánkat, teljesen más ezt a mezt felhúzni, mint az eddigieket, hiszen ez már egy más szint. Be kell vallanom, a korosztályos és a felnőtt válogatottság között elég nagy a különbség, hiszen sokkal gyorsabban történik minden. Leginkább fejben vannak nagy eltérések, mert itt már jó pár játékos több éves rutinnal rendelkezik, amihez nekünk fel kell nőni. Úgy gondolom, idővel ezt mi pont tőlük szerezhetjük meg, tehát nagy fejlődési lehetőség volt ez számunkra.
Milyen motivációt ad számodra a szezon további részében, hogy bekerültél a válogatottba?
Most újra a Fehérvári Titánokat kell előtérbe helyezni és úgy próbálom segíteni a csapatomat, hogy közben az ott mutatott teljesítményemmel akár többször is számoljanak velem a válogatottban. Ez mindenkinek jó, hiszen motivál az, hogy válogatott lehettem, a klubnál pedig motivál az, hogy még lehetek is. Úgy gondolom, eddig is keményen dolgoztunk az Erste Ligában és ez ezután sem lesz másként.