Kiss Patrik: „Számomra ez sokat jelent”

  • 2019.02.11. 21:00
  • Fehérvárav19

Csapatunk legeredményesebb magyar játékosa először szerepelt a felnőtt válogatottban, ahol megszerezte első gólját is. Kiss Patrikkal beszélgettünk a nemzeti együttesről.  

Mit éreztél, mikor megkaptad a meghívót a válogatottba?
Nagyon örültem a meghívónak, nagy megtiszteltetés ez minden játékosnak még akkor is, ha ez egy csak egy fiatalabb keret volt. Bármilyen összeállításban is utazunk egy tornára, ez a felnőtt válogatott, ami minden játékosnak sokat jelent.

Milyen volt a válogatott tagjaként, a nemzeti együttes mezében szerepelni?
Nagyon jól éreztem magam, a legtöbb játékost már ismertem korosztályos válogatottakból, vagy akár régebbről Fehérvárról, így az összhang és a csapategység az elejétől megvolt. Nagyon örülök neki, hogy szerepelhettem ezen a tornán.
Milyen érzés volt gólt lőni a válogatottban? 
Nagyon boldog vagyok, hogy már a legelső meccsemen sikerült gólt is szereznem. Természetesen a korong is megvan és valószínűleg ez örök élmény marad számomra.

Miben különbözik a felnőtt válogatott a korosztályos válogatottaktól?
Talán a junior és a felnőtt korosztály között a legnagyobb különbség a rutin és a döntéshozatal gyorsasága. Mondhatnám, hogy gyorsabb és fizikailag keményebb, de ez csak a korból származó differencia miatt igaz.

Milyen motivációt ad számodra a szezon további részében, hogy bekerültél a válogatottba?
A szezon hátralevő részében a klubnál ez nem befolyásol semmiben, ott akarjuk folytatni, ahol abbahagytuk. Meg szeretnénk nyerni az alsóházat és bekerülni a playoffba, ott pedig a lehető legtovább jutni. Természetesen, ha a mutatott teljesítményem alapján legközelebb is kapok meghívót a válogatottba, megtiszteltetés lesz számomra.