Jacob Lundin a Fehérvári Titánok első légiósa

  • 2021.09.01. 10:00
  • Fehérvárav19

Lundin a svéd harmadosztályból teszi át székhelyét Székesfehérvárra.

A tegnapi kerethirdetés után máris itt az újabb információ a csapatot illetően. Mai nappal hivatalos, hogy Jacob Lundin csatlakozik a Fehérvári Titánokhoz a 2021/22-es idényre. A svéd center, aki balszélen is bevethető, a HockeyEttanban szereplő Vallentuna együtteséből érkezik.
 
Lundin a Djurgardenben töltötte utánpótlás éveit, majd jött a svéd harmadosztály, ahol három csapatban is megfordult. A Vasby együttesénél négy évet töltött, ezután következett egy szezon a Huddinge-nél, és végül két szezon a Vallentunaban. Legeredményesebb idénye a 2017/18-as volt, amikor 36 meccsen 33 pontot szerzett a Vasbyban.
 
Az új játékosunkról Anatoli Bogdanovot kérdeztük: „Jacob jó korban van, megfelelő választás a mi fiatal csapatunkba. Komoly svéd tapasztalattal rendelkezik, a Djurgarden utánpótlásában nőtt fel. A játékoskarrierje meghatározó volt, és úgy éreztük, rá van szükségünk a góllövés terén. Úgy gondolom, megtaláltuk a megfelelő embert erre a munkára”
 
„Az ügynökömön keresztül érkezett a megkeresés, hogy érdeklődik utánam a Fehérvári Titánok. Ismerek egy játékost a ligában, megkérdeztem őt is, illetve igyekeztem körbe érdeklődni. Mindenkitől jó dolgokat hallottam. Mindezek után beszéltem Anatoli Bogdanovval, Imre Lajossal és Kovács Csabával is, és úgy döntöttem elfogadom az ajánlatot.” – kezdte Jacob Lundin. „Az első benyomásaim jók, de mivel hosszú idő után először voltam jégen, így még csak magammal foglalkoztam. Mindenki jól korizik, és teszi a dolgát, szóval szerintem valami jó dolog is kisülhet ebből a projektből”
 
Jacobnak sok sikert kívánunk a Titánoknál!