Idegenben is legyőznék az Újpestet

  • 2020.02.14. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok pénteken este az UTE otthonában szerepelnek.

Az UTE csapata a szerdai, Vasas elleni 5-1-es győzelemmel biztosította be helyét a rájátszásban, jelenleg tizenhat ponttal a másodikak az alsóházi tabellán. Öt mérkőzést játszottak eddig a középszakaszban a lila-fehérek és csupán egyszer szenvedtek vereséget rendes játékidőben, akkor épp a Titánok ellen a koronázóvárosban, ahol először kétgólos előnyt engedtek el, majd háromgólos hátrányból egyenlíteni tudtak, végül mégis a hazaiak szerezték meg a három pontot. Legutóbbi három meccsükön magabiztos győzelmet arattak Benkék, a Hokiklub Budapest még gólt sem tudott ütni nekik, a Vasas pedig csak találkozónként egyszer talált be a kapujukba, így biztosan nem lesz könnyű dolga pénteken a vendégeknek. Virág Csaba, az UTE vezetőedzője a következőket mondta el a találkozó előtt: „A középszakasz utolsó három mérkőzését szeretnénk arra felhasználni, hogy a puzzle darabjait a helyükre rakjuk és, hogy kialakuljanak azok a dolgok, amikre a playoff előtt szükség van. Olyan állapotba akarunk kerülni, ami bárkinek, aki minket választ, megnehezíti a dolgát.”
 
A Titánok számára is szerdán vált biztossá a rájátszásban való részvétel. Igaz, kétgólos vereséget szenvedtek a Gyergyói Hoki Klub ellen hazai pályán, ám az UTE a Vasas elleni győzelemmel nem csak a saját, hanem a fehérvári fiatalok playoff-részvételét is bebiztosította, hiszen a tabella két utolsó helyén álló gárdának már matematikai esélye sincs beérni a többi csapatot. Felemás a koronázóvárosiak középszakasz-mérlege, a Hokiklub Budapestet kétszer is, míg a Gyergyói HK-t egyszer sem tudták legyőzni, az UTE ellen egy fordulatos, pörgős meccsen rendes játékidőben, a Vasassal szemben pedig hosszabbításban arattak győzelmet. Két mérkőzés áll még Kiss Dávid gárdája előtt a playoff előtt, ám már csak az alsóházi helyezésekért csatáznak a felek.

Az alsóházi pontlistán három játékos szerepel holtversenyben az első helyen, ketten éppen a pénteki összecsapás két csapatából, a Titánoknál Colin Campbell, a lila-fehéreknél pedig az a Kelin Ainsworth a legeredményesebb, aki pár éve éppen a fehérvári fiatalok között volt házi pontkirály. Az UTE eddigi összes középszakasz-mérkőzésén Duschek Dávid állt a kapuban, a kapusok rangsorában a második helyet foglalja el 94,59 százalékos mutatóval, de Gyenes Dávid sincs sokkal lemaradva mögötte, hálóőrünk 94,35 százalékos védési hatékonysággal őrzi ketrecét. A speciális játékokat tekintve az UTE a legjobb az alsóházi középszakaszban, emberelőnyeik negyven százalékát értékesítik, míg tíz emberelőnyből csupán egyszer tud betalálni a kapujukba az ellenfél, ráadásul eddig ők lőtték a legtöbb gólt az öt együttes közül a szezon ezen időszakában.  

Az UTE-Titánok találkozó február 14-én 18 órakor kezdődik a Megyeri úti jégcsarnokban és élőben nézhető IDE KATTINTVA.

Videónkban Almási Márk és Kiss Dávid beszélnek a Gyergyói HK elleni győzelemről, a pénteki ellenfélről és arról, mit várnak az összecsapástól: