Háromgólos győzelem hazai pályán

  • 2019.01.11. 21:05
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok három góllal múlták felül osztrák ellenfelüket pénteken hazai pályán.
Titánok / Alapszakasz -
2019.01.11 Péntek / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
5:2
(0:0, 3:2, 2:0)
Nézőszám: 305
Vienna Capitals
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Haszonits, Kókai, Kis-Király, Pálkövi
Fehérvári Titánok
Gyenes (Horváth D.) - Kiss P., Lewis, Mihály, Kiss R., Beukeboom - Balogh, Bennett, Péter, Imre, Szabó - Mazzag, Császár, Hamvai, Sándor, Reiter - Kovács, Dézsi, Vas, Erdély
Vienna Capitals
Zimmerman (Tschrepitsch) - Bauer, Hedberg, Hiltunen, Hofer, Kittinger, Lakos, Maxa, Pallierer, Piff, Rohm, Posch, Preiser, Ranftl, Saari, Satmark, Schlögl, Wolf
Gólszerzők: Lewis (2), Péter, Balogh, Beukeboom ill. Hiltunen, Maxa
Kiállítások: 13 ill. 31

Fehérvári támadással indult a mérkőzés, Mihály próbálkozott jobb szélről, de kimaradt, majd Bennett távoli lövése kerülte el a bécsiek kapuját. Kontrában indult a Vienna, Preiser dolgoztatta meg Gyenest, ám a hálóőr magabiztosan tolta ki botjával a korongot. A 3. perc felénél emberelőnybe kerültek a Titánok Pallierer kiállítása után, nem sikerült azonban kihasználni azt, maradt a 0-0. Balogh fejezhetett volna be góllal egy egyéni akciót, ezután Mazzag adta Péter elé, aki nem jó ütemben érkezett. Egy szép passzjátékot követően Császár lövését kellett Zimmermannak hárítani, majd Maxa veszélyeztetett Gyenes kapujánál a másik oldalon. Oda-vissza játékot mutattak a felek a továbbiakban, amit a hazai harmadik sor tört meg, Hamvai és Mazzag is megszerezhette volna a vezetést, a vendégek védelme viszont jól működött. A 9. percben ismét hazai fór következett, ezúttal a bécsiek legponterősebb játékosát, Hiltunent küldték ki a játékvezetők. Lewis, Balogh, Mazzag és Mihály is betalálhatott volna, de Zimmermann állta a lövéseket, a kiegészülés előtt pedig a gólvonalról kotorta ki a bécsi hálóőr a korongot. Hazai mezőnyfölény érvényesült öt az öt ellen is, Péter duplázását, Balogh közelijét, majd Beukeboom távoliját is kivédte a vendégek kapusa. Kiegyenlített küzdelemmel teltek a következő percek, az első nagyobb helyzetet Bennett alakította ki, lövése azonban kipattant a vasról, az utolsó másodpercekben pedig megint ő próbálkozhatott, ám gól nem született, így döntetlennel mehettek a csapatok az öltözőbe.

A középső játékrész hazai helyzettel indult, a gólra pedig mindössze 22 másodpercet kellett várni, Kiss Patrik adta be Jack Lewisnak, aki középről bombázott Zimmermann kapujába (1-0). Satmark kapott kibüntetést, majd Lakos is csatlakozott csapattársához, így öt a három ellen jöhettek a Titánok. Lewis és Beukeboom távolról próbálkozott, végül előbbinek sikerült kettőre növelni a különbséget a kettős fórban (2-0). A szimpla előny nem hozott további találatot, a kiegészülés után pedig a Bécs indulhatott, Preiser passzából pedig Timo Hiltunen tudott szépíteni (2-1). Ismét bécsi oldalon következett kiállítás, Lakos kapott kisbüntetést, nem sikerült azonban kihasználni az öt a négy elleni lehetőséget, maradt az egygólos hazai előny. Egyenlő létszámnál is hazai fölény jellemezte a találkozót, a harmad felénél pedig egy szép passzjáték után Balogh adta Péter Andor elé, aki nem hibázott (3-1). Posch kínálta meg Gyenest egy távoli lövéssel, ezt követően Hiltunen próbálkozása pattant ki a vasról. Lewis indult szólóban jobb oldalon, de Hiltunen akadályozta, így jöhetett egy újabb fór a Titánoknál. Ezúttal sem kedvezett a felállás Kiss Dávid gárdájának, hiába próbálkozott Szabó, Mihály és Lewis is, az eredmény változatlan maradt. A 36. percben először kapott büntetést a mérkőzésen a fehérvári együttes, Sándor ült ki egy gáncsolás után. Le sem telt a kiállítás és mindkét oldalon nyílt a büntetőpad ajtaja, miután Bennett és Kittinger akaszkodtak össze. A fórt nem tudták kihasználni a sárgamezesek, a kiegészülés utáni másodpercekben viszont egyre csökkentették a különbséget Alexander Maxa jóvoltából (3-2). A gól után Gyenes bravúrjaira volt szükség a játékrész végéig, ám maradt a 3-2.

Felpaprikázott hangulatban indult a záró játékrész, Sándor és Ranftl kaptak egyaránt ötperces büntetést verekedésért. Öt az öt ellen folytatódott a mérkőzés, mindkét oldalon alakítottak ki helyzeteket a csapatok, de gól nem született. A 45. percben Gyenes hárította bravúrosan Bauer próbálkozását, majd Kiss Patrik indította Lewist, a Titánok legeredményesebb játékosa azonban csak a vasat találta el. Szabó kapott kisbüntetést gáncsolásért, a fór alatt először Saari kínálta meg távolról kapusunkat, ezután Ranftl tette rá közelről, de Gyenes magabiztosan védett. A kiegészülést követően sem adta fel a Bécs a szépítés lehetőségét, Hiltunen egyenlíthetett volna kétszer is, a következő hazai támadásban már Pétert gáncsolta Bauer, így fórban jöhettek a Titánok. Egy passzjáték után Beukeboom bombázott a kék vonalról, Bennett előtt kínálkozott lehetőség bal szélről, de nem sikerült növelni az előnyt. 10 másodperccel a kiegészülést megelőzően Satmark akasztott a vendégketrec előtt, így újra két percig jöhettek előnyben Kiss Dávid tanítványai. Nem is kellett sokat várni a gólra, Lewis adta a kapu elé Balogh Bencének, aki nem hibázott (4-2). Nem pihenhetett a Bécs a gólt követően sem, ismét a hátrányos egységeik kerültek főszerepbe Ranftl kiállítása után, 40 másodperccel később pedig megint vendégoldalon nyílt a büntetőpad ajtaja. Öt a három ellen nyomás alá helyezték a kékmezesek Zimmermann kapuját, ám a fiatal hálóőr rendre védte a lövéseket, a fór pedig kihasználatlan maradt. A 47. percben Dézsi és Piff kaptak kisbüntetést, ezután Santeri Heiskanen kikérte idejét és lehozta kapusát. Nem váratott sokáig magára a koronázóvárosiak ötödik találata, Brock Beukeboom vezette rá az üres kapura a játékszert (5-2). Hedberg próbálkozott a szépítéssel, Gyenes védett, a mérkőzés pedig Posch kiállítása után öt a négy elleni játékkal és a Fehérvári Titánok háromgólos győzelmével ért véget.