Hajtós meccsen, két pontot tartott otthon a Titánok csapata

  • 2020.12.06. 22:42
  • Fehérvárav19

A Titánok 4-3-ra győzték le a Vasas Opten csapatát, hosszabbításban. A rendes játékidő vége előtt 2 perccel még 3-2-re vezettek a hazaiak a Nemak Jégcsarnokban, de egy védelmi hiba után egyenlített a Vasas, így a hosszabbításra maradt a döntés, amelyben a Titánok voltak sikeresebbek.

A Mikulással együtt, vasárnap az Opten Vasas csapata érkezett a győri Nemak Jégcsarnokba a Titánok vendégeként. A két együttes elöszőr mérkőzött meg ebben a szezonban, így nagy izgalmakra számíthattak a szurkolók a találkozó előtt. A meccs kezdetekor aktívabbnak bizonyultak a vendégek, ennek ellenére nem szerezték meg a vezetést. A mérkőzés első gólját Riku Tiainen szerezte a Titátánok csapatának, Luusuaniemi átadásából az első harmad tizedik percében.

A következő harmadban mindkét csapat bemutatta milyen gyorsan tudnak helyzetbe kerülni, mind a Titánok, mind a Vasas, igazi pörgős játékot mutatott be. Négy és fél perc volt hátra a második játékrészből, amikor a Titánok újabb gólt szereztek. Hasonlóan az első találathoz, Luusuaniemi átadásából Tiainen talált be a kapuba (2-0). Mire igazán örülhettek volna, gyors válasz érkezett az ellenfél csapatától, húsz másodperccel később megszerezte a vendég csapat első gólját Páterka Bence. Akinek ez volt az első gólja, ráadásul a születésnapján talált be. Így az állás ismét egy gólos különbséget mutatott (2-1), de ezzel még nem volt vége, hiszen a periódus utolsó 30 másodpercében Schmál Kristóf egyenlített a Vasasnak.

A mérkőzés utolsó harmadának ötödik percében újra megszerezték a Titánok a vezetést Kovács Alex góljával, akinek Péter Andor adott zseniaális passzot (3-2). Úgy tűnt, hogy a Vasas nyomását a végéig bírni fogja a hazai csapat, de kettő perccel a vége előtt egy védelmi hiba után Schmál Kristóf büntetett, közelről talált be, az egyébként kiválóan védő Gyenes kapujába (3-3). Ezt már nem követte több gól a rendes játékidőben, így következhetett a hosszabbíttás. A negyedik percében a Titánok fiatal csatára, Kovács Alex tudta ellopni a korongot a hibázó ellenfelektől a saját harmaduknál és megszerezte a győzelmet a Titánoknak. A mérkőzés egy küzdős, izgalmakkal teli csatát hozott és hajtós, nyílt küzdelemben, a Titánoknak sikerült jobban ez a nap. Ezzel az első élő televíziós közvetítéses mérkőzésén is átesett a Nemak Jégcsarnok, legközelebb december 11-én pénteken este játszanak a Titánok a Nemak Jégcsarnokban fogadják az UTE együttesét.