Győzelem a Vasas ellen hosszabbításban

  • 2019.01.09. 20:56
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok kétgólos hátrányból felállva végül hosszabbításban szerezték meg a győzelmet a Schiller-Vasas HC ellen.

Titánok / Alapszakasz -
2019.01.09 Szerda / 18:30
Fehérvári Titánok
vége OT
3:2
(0:2, 2:0, 0:0, 1:0)
Nézőszám: 220
Schiller-Vasas HC
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Babic, Juhász, Kedves, Árkovics
Fehérvári Titánok
Gyenes (Horváth D.) - Kiss P., Lewis, Mihály, Kiss R., Beukeboom, Balogh, Bennett, Péter, Imre, Szabó, Mazzag, Császár, Hamvai, Sándor, Reiter, Kovács, Almási, Dézsi, Vas, Erdély
Schiller-Vasas HC
Tóth (Fekete) - Bálint, Bödök, Bukor, Csiki, Farkas, Gágyor, Inglis, Kováts, Lőczi, Schmál, Seregély, Surányi, Szabad, Székely, Szigeti, Szlama, Tornyai, Turbucz, Varga
Gólszerzők: Mihály, Péter, Beukeboom ill. Bödök, Gágyor
Kiállítások: 4 ill. 8 perc

Hazai helyzettel indult a Vasas elleni találkozó, a fehérvári első sor támadhatott, Mihály adta Kiss Patrik elé, Tóth védett, majd Lewis került büntetőpadra akadályozásért. Ki is használta az előnyt a vendég együttes, egy kapu előtti kavarodás után Bödök Bence volt eredményes (0-1). Egyenlő létszámnál Császár passzolt középre Hamvainak, de kimaradt, ezt követően Kiss Roland lőtt a kékről, a kipattanóra pedig nem sikerült lecsapni. Sándor és Bennett előtt adódott lehetőség, nem sikerült azonban egyenlíteni. A 13. percben Gágyor gáncsolta Mihályt, jöhetett az első hazai emberelőny, melyben Lewis lövése nem talált, Szabó próbálkozását hárította Tóth, Beukeboom kékvonalasa pedig elakadt a blokkban. A kiegészülés után Inglis passzolt a jó ütemben visszaérkező Gágyor Péter elé, aki Gyenes hálójába vágta a korongot (0-2). A gólt követően a Titánok jöhettek, a Mihály-Kiss Patrik páros csökkenthette vna a különbséget, Sándor távoli lövése kerülte el a kaput, Bennett bombája pedig a vasról pattant ki, nem jött össze a szépítés, így kétgólos vendégelőnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.
A középső játékrész kezdő bedobása után Kiss Roland adta a vendég kapu mögé Mihály Ákosnak, a lövés pedig a hálóba pattant (1-2). Bennett fejezhetett volna be góllal egy egyéni akciót, aztán Mihály és Lewis összjátékából is egyenlíthettek volna a Titánok, de Tóth a helyén volt. Tornyai lövését kellett hárítani Gyenesnek, ezután Turbucz veszélyeztetett, ám maradt az 1-2. Szabad csapott le egy blokkolt lövésre, szólóban indulhatott, kapusunk viszont védett, egy kapu előtti kavarodás után pedig ismét Gyenes bravúrjaira volt szükség. Vas lőtt a kékről, majd Balogh előtt adódott nagyobb lehetőség, találat viszont nem született. A harmad felétől kiegyenlített játékot mutattak a felek, az első komolyabb helyzet Mihály előtt adódott, lövése kipattant, ezután őt küldték a játékvezetők büntetőpadra durva játékért. Jól mozogtak a fórban a fehérvári hátrányos egységek, a Vasas nem jutott el a hazai kapuig, a kiegészülés után jöhettek a Titánok, Bennett adta be középre Péter Andor elé, aki nem hibázott (2-2). Az utolsó percek is hazai lehetőségekkel teltek, azonban Kiss Dávid gárdája nem tudta megszerezni a vezetést, tehát döntetlennel fordulhattak a felek a harmadik etapra.

Oda-vissza játékkal indult a záró játékrész, csupán kisebb helyzeteket alakítottak ki a csapatok. A meddő mezőnyjátékot Tornyai kiállítása törte meg, miután Lewis elleni szabálytalansága után kapott 2+2 perces büntetést. A fórban először Szabó, majd Bennett is a kékről lőtt, Tóth azonban hárított. Császár próbálkozott kétszer is közelről, ezután Mihály lövése akadt el a blokkban, így nem sikerült kihasználni az előnyt. Az öt az öt elleni játékban is hazai mezőnyfölény érvényesült, a vezetést megszerezhette volna Császár és Reiter is, ám Tóth állta a lövéseket. Imre tette rá távolról, a kontrában pedig Lőczi dolgoztatta meg Gyenest. Lewis indulhatott szólóban, de kimaradt, az ellentámadásban Kováts kékvonalasát kellett Gyenesnek védeni. Tempót váltottak a Titánok az 55. perctől, Beukeboom és Sándor próbálkozott távolról, a játék jórészt a Vasas kapuja előtt folyt. Az 58. percben Lőczi előtt nyílt a büntetőpad ajtaja gáncsolás miatt, az emberelőnyben egy szép passzjátékot követően Kiss Patrik lövése kipattant, Mihály pedig nem jutott át a vendégek védelmén. Az utolsó 30 másodpercben még Kiss Patrik veszélyeztetett, gól viszont nem született, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első percében Szabad gáncsolta Mihályt, négy a három ellen jöhettek a Titánok. Kiss Patrik lőtt jobb szélről, majd egy szép passzjáték után végül Bennett átadásából Brock Beukeboom döntötte el a bónuszpont sorsát egy kékvonalas bombával (3-2).