Győzelem a sereghajtó ellen

  • 2020.12.13. 20:32
  • Fehérvárav19

Az idei szezon második megyei rangadóján a Titánok csapata hullámzó összecsapáson ismét legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikákat.

Titánok / Alapszakasz -
2020.12.13 Vasárnap / 17:00
Dunaújvárosi Acélbikák
vége
3:5
(3-1, 0-3, 0-1)
Nézőszám:
Titánok
Dunaújváros / Dunaújvárosi Jégcsarnok
Gangel, Varjú, Váczi, Molnár
Dunaújvárosi Acélbikák
Pinczés B. – Kovács B. Z. (1), Pozsár – Jakabfy, Nilsson – Dósa (1), Mestyán – Hruby, Somogyi N. – St. Pierre, Szappanos 1, Török (1) – Dansereau 1 (1), Mazurek 1, Odnoga M. (1) – Németh P., Pihlqvist, Szubotics – Barna, Gebei G., Tamás.
Titánok
GYENES – Ambrus, Reiter A. – Erdély B., McNulty (1) – Dobmayer, Vas Márk – Nagy Á. – Császár 1, LUUSUANIEMI 1 (2), TIAINEN 1 – Kovács Alex, Mihály Ákos, Péter A. – Dézsi, Németh K., Rétfalvi – Almási (1), Balogh B. 1, MADÁCSI 1 (1) – Yakimchuk
Gólszerzők: Mazurek, Dansereau, Szappanos ill. Madácsi, Császár, Luusuaniemi, Tiainen, Balogh
Kiállítások: 14 ill. 18

Nem kellett sokat várni az első gólra, a 4. percben szépen hozták fel a vendégek a pakkot, Almási Márk paszszából akadálytalanul lőhetett a hálóba az érkező Madácsi Benedek, 0-1. Ezt követően azonban lefagyott a vendégek lendülete, a 11. percben góllá értek a DAB próbálkozásai, David Mazurek lódult meg a felezővonalnál, miután látta, hogy igazán senki nem zavarja, végigszlalomozott a kapuig, majd belőtte a lehetőségét, 1-1. A 13. percben már a fordításnak örülhettek a piros mezesek, Keegan Dansereau remek mozdulattal emelte fel a pakkot Gyenes Dávid válla fölött a bal felső sarokba, 2-1. Alig telt el perc, amikor Kovács Bronson Zoltán távoli lövése még kipattant Gyenesről, ám ezt Szappanos Dávid néhány lépésről nem hibázta el, 3-1.

Az első szünet után jelentős fordulatot láthattunk, a 28. percben egy védelmi megingást Aatu Luusuaniemi átadása után Császár Hunor használt ki, 3-2. Majd nem teketóriáztak a Titánok, másfél perc múlva előnyből Luusuaniemi egalizált, 3-3. Aztán a 36. percben már a fordításnak örülhettek Kasper Vuorinen tanítványai, Luusuaniemi kevergetett a kapu mögött, és a ketrec előterébe korcsolyázó Riku Petteri Tiainenhez adott, aki két lépésről a hálóba lőtt, 3-4.

A záró harmad elején mindkét csapat előtt több helyzet adódott, közben kemény páros csaták színesítették a találkozót. Mindenesetre a 49. percben gyors góllal növelte előnyét a Titánok, Madácsi forintos passzal kínálta meg Balogh Bencét, aki szép gólt lőtt, 3-5. A hajrában Szappanos kétperces büntetése lényegében lezárta a párharcot, okosan tartották a pakkot a látogatók, és nyerték a meccset.