Gyergyói HK – Titánok 4:2

  • 2022.01.17. 20:10
  • Fehérvárav19

Pontot nem, tapasztalatot viszont bőven szereztünk erdélyi túránkon. 

Titánok / Alapszakasz -
2022.01.17 Hétfő / 18:30
Gyergyói HK
vége
4:2
(1:0, 2:1, 1:1)
Nézőszám:
Titánok
Gyergyószentmiklós / Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
SIKÓ SZILÁRD LEVENTE, RADU GABRIEL, GHERGHIES ANDRIES, ANDRE ATTILA
Gyergyói HK
Rinne (Demeter) – Haaranen, Kozma, Bodó, Orban, Tranca, Fejes, Saari, Császár, Sándor-Székely, Szigeti, Ferenc, Imre, Sárpátki, Sylvestre, Vincze P., Péter, Todor, Silló, Szabó K., Vincze G.
Titánok
Horváth (Belomoev) – Mingazov, Nagy, Dolinar, Kóger, Farkas, Nochta, Krasnican, Lundin, Ambrus Cs., Dudkin, Fekete, Keceli-Mészáros, Mayer, Alapi, Jábor, Csiszer, Győrffy, Dézsi
Gólszerzők: Vincze P., Szigeti, Tranca ill. Lundin, Dudkin
Kiállítások: 12 perc ill. 8 perc
Hamar beszorított minket a Gyergyó az első harmad elején. Nem igazán tudtunk eljutni a hazai kapuig, míg ellenfelünk három perc alatt már közel 6 lövésnél járt. Horváth az egész harmadban bravúrosan védett, neki köszönhető, hogy az első 20 perc után még meccsben vagyunk. A Gyergyó egy gólt tudott lőni ebben a játékrészben, pedig összesen 19 kapuralövést eresztettek meg. A gólt emberelőnyből szerezték Vincze Péter révén. Az első harmadban kétszer is előnyben játszhattunk, de egyikből sem sikerült biztos helyzetet kialakítani. A második játékrészben előnyben kezdhetünk.
 
Az előző harmad végén összeszedett emberelőnyből nem tudtunk betalálni, sőt, nagyobb helyzete inkább a Gyergyónak akadt hátrányból. A játékrész hatodik percében Krasnican és Lundin lódult meg 2 az 1 elleni szituációban és a szlovák szépen szolgálta ki a svédet, sikerült egyenlíteni. Sokáig nem örülhettünk az egyenlő állásnak, mivel egy perc múlva szigeti a harmadunk középső részéről, teljes takarásban lőtt kapura, amiből Horváth semmit nem láthatott, így a vezetés ismét a hazaiaknál volt. A 31. percben kétgólosra nőtt a Gyergyó előnye, emberelőnyben Haaranen ugratta ki Trancat, aki belőtte a szólót. Összességében nézve sokkal többet támad a hazai csapat, agresszíven letámad a saját kapunk előtt, így már a korong kihozatal is sokszor gondot okoz a játékosainknak.
 
A harmadik játékrészben főleg mezőnyben gyűrték egymást a felek, persze a Gyergyó továbbra is sokszor jutott el a kapunkig. Az első komolyabb eseményre 10 percet kellett várni, ekkor Vincze Péter ült le a büntetőpadra játék késleltetés miatt. Sikerült felállnunk, de a hazaiak jól védekeztek. Amikor már úgy tűnt, kihagyjuk a lehetőséget Dudkin a szokásos bombagóljával közelebb hozott minket és egy gólra csökkent a hátrányunk a végjátékra. Éppen Dudkin szabálytalankodott két és fél perccel a meccs vége előtt, amiből végül meglőtte negyedik gólját a Gyergyó és megnyerte a meccset 4:2-re. Ki kell emelni Horváth Dominikot a kapuban, aki 55 lövést kapott a találkozón, ebből négyszer tudott csak gólt lőni ellenfelünk, ami 93%-os teljesítményt jelent.
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: Gratulálok a Gyergyónak, jól teljesítettek és bár megvoltak a lehetőségeink, a jobbik csapat nyert ma. A tanulság a mai meccsből és az egész túránkból az, hogy jobban kell kihasználni a lehetőségeinket, főleg a liga top csapatai ellen. Ma a második harmad utolsó 10 perce a pontszerzésünkbe került. Az utolsó harmadban új energiákat találtunk és közelebb jöttünk egy góllal, de nem sikerült megfordítani a találkozót. Összességében a túra utolsó két meccsén, az utolsó hat harmadban hatalmas fejlődést mutattunk. Jó úton haladunk.