Gyenes Dávid a Titánokban

  • 2017.09.23. 12:34
  • Fehérvárav19

Az amerikai Alex Scola helyett Gyenes Dávid lesz Kornakker Dániel társa a 2017/2018-as szezonban.

Két magyar kapussal folytatja az Erste Liga idei sorozatát a Fehévári Titánok, miután Alex Scola és a klub menedzsmentje közös megegyezéssel szerződést bontottak. Az amerikai kapus helyére a DVTK Jegesmedvék csapatával MOL Liga-aranyat szerző Gyenes Dávid érkezik.

A hálóőr Miskolcon kezdte pályafutását, és a borsodi megyeszékhelyen szerepelt egészen a tavalyi szezonig, amikor a Debrecenhez igazolt. A debreceni profi klub megszűnése után is maradt a klub kötelékében, kapusedzőként segítette az utánpótlás munkáját. Gyenes 20 évesen mutatkozott be a felnőttek között a Miskolci Jegesmedvék együttesében, 2014-ben a liga harmadik legjobb kapusa volt. A kiváló szezon után egy sérülés miatt hosszabb kihagyásra kényszerült, majd utolsó miskolci évében 93 százalék felett teljesített mind az alapszakaszban, mind pedig a playoffban, ezzel pedig a rájátszás legjobb kapusa lett. Bemutatkozott ezen kívül a válogatottban is, legutóbb az U25 együttes kapujában állt a csehek ugyancsak U25-ös ligaválogatottja ellen. A 192 centiméter magas, 25 éves kapus így nyilatkozott az igazolásról: „A fehérvári klub vezetése keresett meg, érdeklődtek, hogy szeretnék-e tovább játszani, hiszen jelenleg a debreceni klubnál vagyok kapusedző. Elmondták, hogy náluk most lenne lehetőség számomra mint kapus, és sokat nem is kellett beszélnünk ezután, egyeztek az érdekeink és céljaink, így hamar meg is tudtunk állapodni, a debreceni klub pedig élő szerződésem ellenére, azonnal el is engedett, amiért hálás vagyok nekik.”

„Egy import és egy magyar kapussal kezdtük el a bajnokságot, mostantól pedig két magyar kapussal fogunk tovább menni. Ez nagyon nagy öröm számunkra” – mondta Kóger István, a csapat vezetőedzője. „Ennek a csapatnak az a lényege, hogy a magyar jégkorongnak, a válogatottnak és az EBEL-csapatnak neveljünk játékosokat, borzasztóan örülök annak, hogy Gyenes Dávid a csapat tagja lesz. Kornakker Dánielnek is igazi társ és rivális lesz ő, vele egymást fogják felfele húzni.”

Gyenes elmondta, mivel új csapatának számos játékosával játszott már, akár ellenfélként is, nem lesz gond a beilleszkedéssel, valamint céljairól is szót ejtett: „Természetesen szeretnék minél jobban teljesíteni azért, hogy a csapattal is minél jobb eredményt érhessünk el. Szeretnék újra a válogatott közelébe kerülni, még közelebb kerülni az utazó kerethez, Fehérvár ehhez pedig óriási lehetőség számomra.”

A kapus a héten érkezik Székesfehérvárra és várhatóan a jövő héten mutatkozik be kék-fehérben.