Fontos pontokat szerezhetnek

  • 2020.01.10. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok pénteken este a Schiller-Vasas HC együttesét fogadják.

Továbbra is utolsó helyen áll a Vasas fiatal csapata, tizenöt pontot szereztek eddig a bajnokságban. Ennek ellenére biztosan nem lesz könnyű dolga Kiss Dávid gárdájának, hiszen a budapesti együttes januári három mérkőzéséből kettőt megnyert és csupán a 2020-as év első találkozóján szenvedtek vereséget. A piros-kékek vasárnap otthon tartották mindhárom pontot a Gyergyói Hoki Klub ellen, e hét szerdán pedig hátrányból felállva végül hosszabbításban bizonyultak jobbnak a DEAC-nál. Január elején újabb játékos érkezett a Vasashoz, Jarács Roland másfél szezonos svédországi szereplés után tért vissza Magyarországra. A Titánok ellen biztosan nem lép jégre pénteken Bödök Bence és Belényesi Gábor, játékukra sérülés miatt nem számíthat Ladányi Balázs. Turbucz Martin, a Vasas csapatkapitánya a következőket mondta el a találkozó előtt: „Nyertünk most két mérkőzést, ami mentálisan nagyot dobott rajtunk és persze a kedvünk is jobb ettől. Csapatként dolgozunk, a maximumot fogjuk nyújtani Székesfehérváron és bízunk benne, hogy győztesen fogjuk elhagyni a jeget.”

Nem alakult jól a Titánoknak az ünnepek óta eltelt időszak, legutóbb december 23-án, éppen a Vasas otthonában tudtak nyerni, az azóta lejátszott öt találkozón viszont pontot sem tudtak szerezni, igaz, olyan mérkőzés is volt, ahol Kiss Dávidnak összesen kilenc hiányzóval kellett számolnia a fehérvári csapatokat sújtó betegséghullám következtében. Még mindig vannak betegek, illetve kisebb sérüléssel küzdők a csapatban, a Vasas ellen nem szerepel Buzás Arnold, Almási Márk, Erdély Botond és Imre Patrik, rajtuk kívül pedig nem lép jégre Péter Andor, aki az EBEL-csapatban kap ismét lehetőséget, ezúttal a Villach elleni idegenbeli találkozón. Nyolcadik helyen állnak a koronázóvárosi fiatalok, két egységgel megelőzve a Hokiklub Budapest együttesét, így fontos pontokért szállnak harcba a Schiller-Vasas gárdája ellen.

Ebben a szezonban már összesen ötször találkoztak egymással tétmérkőzésen a csapatok, háromszor az Erste Ligában, kétszer pedig a Magyar Kupa első körében. Mind az öt alkalommal a fehérváriak örülhettek, igaz, október első vasárnapján a budapesti gárda otthonában háromgólos hátrányt dolgozott le a házigazda, de végül hosszabbításban a Titánok győztek.

A Schiller-Vasas HC elleni mérkőzés január 10-én, pénteken 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.

A kétmeccses hétvége előtt Kiss Dávid, Dézsi Bence és Péter Andor mondták el meglátásaikat: