Finn támadóval erősítenek

  • 2020.07.27. 11:00
  • Fehérvárav19

A 25 éves Riku Tiainen a finn másodosztályból érkezik Székesfehérvárra.

A 194 centiméter magas, 84 kilogramm súlyú támadó eddigi pályafutását Finnországban töltötte. 2011-től egészen 2018-ig a JYP-Akatemia együttesének kötelékében állt, itt mutatkozott be a felnőttek között a 2015/2016-os szezonban, egy mérkőzés erejéig a finn első osztályban is lehetőséget kapott, az előző idényben pedig a KeuPa HT csapatánál szerepelt. „Amikor először beszéltem Kasper Vuorinen vezetőedzővel, egyből jó érzést keltett bennem és már akkor tudtam, hogy a Titánoknál szeretném folytatni a pályafutásomat. Nagyon örülök, hogy szerződést kaptam.” – mondta el döntésének okát a Titánok új játékosa.

Tiainen az előző évadban 36 találkozón lépett jégre a finn másodosztályban, ezalatt 18 pontig jutott. A támadó motivált a következő szezont illetően: „Nagyon izgatott vagyok, hiszen ez lesz az első évem Magyarországon és már várom, hogy találkozhassak a csapattársaimmal. Úgy hallottam, hogy az Erste Liga és a csapatok is erősek, azt hiszem, szeretni fogom, hogy itt játszhatok. Ismerek néhány finn srácot, akik játszottak már Magyarországon, őket kérdeztem a ligáról. Colin Campbellel, a Titánok egyik tavalyi játékosával is beszéltem, ő is csupa pozitív dolgot mesélt a csapatról és a városról.”

A 25 éves csatár arról is beszélt, hogy mik az erősségei és milyen célokkal vág neki a 2020/2021-es idénynek: „Erősségem, hogy magas vagyok és véleményem szerint jó vagyok védekezésben, illetve támadásban is. A védekező harmadban is megtalálom a helyemet és mindig segítek a csapattársaimnak. A célom a következő szezonra, hogy minél több győztes mérkőzéshez hozzájárulhassak a tudásommal. Szeretnék a karrieremben magasabb szintre lépni, úgy gondolom, ez megfelelő hely erre, már nagyon várom a kezdést.”

Riku Tiainen a 11-es mezt fogja viselni a következő szezonban, azt is elmondta, miért: „Nincs a számmal kapcsolatban semilyen történetem, de hosszú évekig ebben a mezszámban játszottam és ezidő alatt az egyik kedvencem lett, jó érzéssel tölt el a 11-es.”

A Fehérvári Titánok csapatában a következő játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra:
Kapusok: Gyenes Dávid, Szeles Martin, Horváth Dominik
Hátvédek: Reiter Attila, Vas Márk, Erdély Botond, Horváth Milán, Dobmayer Dominik, Kóger Balázs
Támadók: Riku Tiainen, Vincze Gergő, Péter Andor, Madácsi Benedek, Balogh Bence, Nagy Ákos, Császár Hunor, Dézsi Bence, Almási Márk, Kovács Alex, Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő, Németh Kristóf