Felkészülés a Vasas ellen

  • 2020.08.23. 12:37
  • Fehérvárav19

A Titánok első felkészülési mérkőzését a ligarivális Vasas ellen vívja, zárt kapus találkozón, vasárnap 18 órától.

A Vasas elleni találkozó nyitja a Titánok felkészülési mérkőzéseinek sorát. A vasárnapi találkozót követően együttesünk augusztus 27-én, a Dunaújvárosi Acélbikák ellen lép jégre, majd szeptember 4-én ismét a Fejér megyei ellenféllel mérkőzik meg, ezúttal Győrben, majd szeptember 6-án a KAC II Alps League csapata vendégeskedik a Nemak jégcsarnokban.

Kasper Vuorinen együttese augusztus 10-én kezdte a közös felkészülést. A gárda magja az előző évadhoz képest egyben maradt, a távozók helyére az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia növendékei mellett Reiter Attila, valamint a légiós Marc McNulty, Riku Tiainen és Niku Huovinen érkeztek. A Vasas ellen újabb fiatal húzza újra magára a Titánok mezét, Danil Yakimchuk, aki a 2018/2019-es szezonban érkezett Magyarországra, előbb a Debrecen U20-as együttesét erősítette, majd a tavalyi szezont a székesfehérvári akadémián töltötte. Az Erste Ligában négy találkozón szerepelt, az idei évad kezdetén pedig próbajátékon szerepel a Titánoknál. Szintén próbajáték keretein belül kap lehetőséget a Titánokban három győri játékos, Sándor-Székely Ottó, Görbea Tivadar és Hajnal Attila, utóbbi a vasárnapi találkozón is jégre lép.

„Nagyon örülök, hogy végre felkészülési mérkőzésen is jégre léphetünk. Olyan alapdolgokra tervezünk fókuszálni, amit már gyakoroltunk, nem pedig a játékrendszerünk egészére. Vannak olyan elvárásaink, amiket már most szeretnénk viszontlátni a jégen, de a felkészülés jelenlegi szakaszában az a legfontosabb, hogy a játékosok kommunikáljanak egymással, érezzék jól magukat a jégen, blokkoljanak és dolgozzanak keményen. Nyilvánvalóan fontos a jó eredmény is, de jelenleg az, hogy élvezik a játékot és együtt vannak, fog minket előre vinni” – nyilatkozta Kasper Vuorinen, csapatunk vezetőedzője a találkozó előtt. 

A zárt kapus mérkőzés 18 órakor kezdődik és IDE KATTINTVA élőben nézhető.