Egy gól döntött

  • 2016.11.09. 21:09
  • Fehérvárav19
Megfogyatkozott csapatunk három sorral állt fel a Ferencváros ellen, és bár a fiatalok egyenlő ellenfelei voltak a zöld-fehéreknek, a végén egygólos vereséget szenvedtek.

/ -
1970.01.01 Csütörtök / 1:00
vége
:
()
Nézőszám:
/
Gólszerzők:
Kiállítások:

Kiegyenlítetten kezdődött a mérkőzés, melyre a sok sérüléssel bajlódó csapatunk három sorral érkezett. Bár már a második percben akadt dolga Lemaynek, Sevela sem unatkozhatott, hiszen először Reisz hibázott nagy helyzetet, majd Just lövését kellett védenie. Öt perc játék után újra Reisz szerezhetett volna vezetést, de a zöld-fehérek hálóőre ismét bravúrral hárított. A harmad közepéig több helyzetet alakított ki csapatunk, mint a hazaiak, a játék főleg a Ferencváros kapuja előtt zajlott. A 10. percben Láday kiállítása után előnyben támadhattak Fliszárék, előbb Dubek lövése még mellément, ám a következő támadásból Shinkaruk már kilőtte a hosszú felsőt, ezzel vezetést szerezve csapatának (1-0). A gól után Just tesztelte Sevelát, majd Tendler lőtte Lemaybe a korongot. Felgyorsult a játék a harmad második felére,  hat és fél perccel a játékrész vége előtt pedig előnyben is támadhattak Kóger István tanítványai, de nem sikerült kihasználni a fórt. Másfél perccel a lefújás előtt megérkezett a megérdemelt egyenlítés is, Reisz és Just összjátéka utóbbi lőtt Sevela hálójába (1-1).

A második harmad két ferencvárosi támadással kezdődött, a másodikból pedig megszületett a mérkőzés harmadik gólja is, Rafaj cselezett a kapu előtt és a mattolta Lemayt (2-1). A hetedik percig oda-vissza játék folyt, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Láday és Fliszár ökölpárbajából ugyan 93-asunk került ki nyertesen, ám a bírók mindkettejüket végleges fegyelmivel jutalmazták, együttesünk pedig hátrányból folytathatta. Az előnyből a Ferencvárosnak nem sikerült komoly helyzetet kialakítania, sőt, Just még hátrányban szólót is hibázott, így maradt az egygólos hazai előny egészen a 32. percig, amikor Németh Árpád növelte kettőre a különbséget (3-1). Nem kellett sokat várni a válaszra, 23 másodperccel később Kiss Patrik egy szép egyéni akció után megszerezte a csapat második találatát (3-2). A harmad közepén beálló hálóőrnek, Soósnak akadt több dolga a következőkben, egy emberelőnyből ráadásul Hamvai egalizált is négy perccel a vége előtt (3-3). Egy szerencsés gólnak köszönhetően azonban 50 másodperccel később már újra a zöld-fehéreknél volt az előny (4-3). Egy perccel később Just lövésében ott volt az egyenlítés lehetősége, ám maradt a hazai vezetés a harmad végéig.

Az izgalmas második harmad után hasonló szellemben kezdődött a záró játékrész is, nagy küzdelem folyt a jégen az első öt percben, bár Lemaynek kellett több bravúrt bemutatnia. A 47. percben Just szerzett korongot a kapunk előtt, egyéni akcióját pedig góllal zárta, Soós kapuját megkerülve egalizált (4-4). Újabb egyéni akcióra került sor a harmad közepén, ebből pedig Tendler szerzett ismét vezetést csapatának (5-4), de továbbra is keményen küzdött a Fehérvár AV19, a hazai előny ellenére teljesen nyílt volt a mérkőzés. A következő öt perc is a nagy helyzetek jegyében telt, fiatal csapatunk Tóth révén majdnem újra egyenlített, de Lemay bravúrjaira is szükség volt a pontszerzés életben tartásához. Az utolsó két perc előtt időt kért Kóger István, és Lemay is lekorcsolyázott, így hat az öt ellen támadhattak Justék, 11 másodperccel a vége előtt Just és Shupe összjátékából össze is jöhetett volna az egyenlítés, de végül Soós került ki győztesen az akcióból, így csapatunk ugyan pont nélkül, de emelt fővel távozhatott Pesterzsébetről.