Dunaújvárosi Acélbikák – Titánok 1:0

  • 2021.10.10. 19:22
  • Fehérvárav19

A ponttalan csapatok csatáját a Dunaújváros nyerte ezúttal.

Titánok / Alapszakasz -
2021.10.10 Vasárnap / 17:00
Dunaújvárosi Acélbikák
vége
1:0
(1:0, 0:0, 0:0)
Nézőszám: 242
Titánok
Dunaújváros / Dunaújvárosi Jégcsarnok
Mach, Pálkövi, Kövesi, Sábián
Dunaújvárosi Acélbikák
Krajcovic (Kovács) – Pozsár, Erdély, Szűcs, Dudkin, Szappanos, Benke, Bobcek, Németh P., Török, Németh Á., Bubnov, Szécsi, Pinczés, Lőczi, Horváth, Druja, Somogyi, Tamás, Marosi, Gebei
Titánok
Szeles (Belomoev) – Reiter, Hercsel, Lundin, Keceli-Mészáros, Németh, Dolinar, Farkas, Ambrus Cs., Dézsi, Fekete, Kóger, Molnár, Nagy, Csiszer, Szabó, Kucsma, Fodor, Mayer, Jábor, Parragi
Gólszerzők: Németh
Kiállítások: 8 perc ill. 4 perc
Jó iramban kezdődött az első harmad Dunaújvárosban, viszont mintha Titánjainkon egy kis idegesség látszódott volna támadásban. A passzok rendre pontatlanok voltak, a helyzet kihasználás sem volt az igazi. A hazai vezető gól jól tükrözte játékunkat ebben a játékrészben: Farkas a saját kapunk előtt kerülte volna meg a letámadó Németh Pétert, aki nemes egyszerűséggel felemelte a védőnk ütőjét és Szeles lábai között meg is szerezte a vezetést. Ugyanilyen kapkodó játékkal folytattuk, miközben a DAB veszélyes támadásokat vezetett. Sokszor Szeles húzta ki a csávából a védőket. Részünkről támadásban nem jött be semmi, szinte mindig újvárosi ütőt talált a kulcspasszunk. Ambrus előtt volt egy nagyobb helyzet, illetve Dézsi és Keceli is veszélyesen játszott.
 
A második harmadban is ugyanaz a pontatlan játék jellemezte csapatunkat, mint az elsőben mutatott. Ennek a játékrésznek a végéig 24 pakkot adtunk el, de közben mégsem volt olyan sok lövése ellenfelünknek. A 25. percben megszületett az első emberelőnyünk, Németh Árpád ült ki a büntetőpadra. Ebből az első 30 másodpercben a hazaiak veszélyeztettek, felállni a támadóharmadban csak az előny második felében sikerült, de nem gólt szerezni nem tudtunk. Ez után Lundin magas botja miatt kerültünk hátrányba, ezt szépen sikerült kivédekezni. Innentől inkább az indulatok uralták a meccset, hiszen előbb Szűcs vágta arcon ütővel Jábort, majd a harmad legvégén Pinczés és Dolinar verekedett össze. Az utolsó harmadot 38 másodperc emberelőnnyel kezdtük.
 
A záróharmadban sem lett sokkal jobb a helyzet. Sorra adtuk el a korongokat, de valahogy a játékrész közepére elkezdtünk feljönni és ígéretes támadásokat vezettünk. Öt perccel a harmad vége előtt kaptunk egy nagy esélyt, Benkét küldték ki a játékvezetők térdelésért, de nem sikerült egyenlítenünk ebből a lehetőségből sem. A végén a kapust is lehoztuk, de szerencsére nem tudott üreskapuba találni a DAB. A ponttalanok csatáját a Dunaújváros nyerte 1:0-ra.
 
Anatoli Bogdanov, a Titánok vezetőedzője: „A DAB egyel több gólt lőtt, mint mi. Ennyivel össze is lehet foglalni a mait. Egyértelmű volt, hogy mindkét félnek kell a pont. Nem szeretem a szerencsét felhozni ilyenkor, mert azt ki kell érdemelni és a Dunaújváros ki is érdemelte.”