Döntőben a Fehérvár AV19!

  • 2016.03.26. 20:05
  • Csik Tamás
Együttesünk 3-1-re legyőzte a MAC Budapest csapatát a magyar kupa elődöntőjében és bejutott a vasárnapi fináléba, ahol a DVTK-Jegesmedvék lesz az ellenfele.

/ -
1970.01.01 Csütörtök / 1:00
vége
:
()
Nézőszám:
/
Gólszerzők:
Kiállítások:

A Fehérvár AV19 – MAC Budapest csatáknak se vége, se hossza ebben a szezonban. Ezúttal a magyar kupa elődöntőjében feszült egymásnak a két alakulat.

Hannu Järvenpää nem számíthatott ugyan Frank Banham és Kóger Dániel játékára, de így is erős csapatot küldött jégre a Tüskecsarnokban. Azonnal beszorítottuk a Macikat, és sikerült is gyorsan bevennünk Bálizs kapuját; a 2. perc elején Bodo átadását Sarauer lőtte a hálóba (0-1). A vezető gól talán túlságosan is megnyugtatta a mieinket, Becze kiállításkor magához tért, majd a harmad felére nagyon feljött a MAC, és több helyzetet is kialakítottak Rajna ketrece előtt. Kapusunk azonban állta a sarat, egy alkalommal pedig kisegítette a kapuvas, így egygólos előnnyel mehettünk az első szünetre.

A középső játékrész is gyors góllal indult, sajnos ezúttal nem mi szereztük. 55 másodperccel a kezdést követően Hayes centerezésére Saarenpaa érkezett, és kiegyenlített (1-1). Szerencsére két percen belűl sikerült válaszolnunk. Roczanov ült a büntetőpadon, csatáraink pedig megfordították a szereposztást, ezúttal Sarauer passzolt és Bodo lőtte a gólt (1-2). Az újabb Volán-gól szárnyakat adott a csapatnak, helyzetek garmadáját alakítottuk ki a MAC kapuja előtt, de a fehérvári nevelésű Bálizs ihletett formában védett és meccsben tartotta csapatát. A döntés az utolsó harmadra maradt.

A záró felvonás elején is volt esélyünk végleg lezárni a találkozót, de nem tudtuk begyötörni a harmadik gólunkat. Alábbhagyott az iram, majd Tokajiék elővették az utolsó erőtartalékaikat, de ismét csak kapuvasig jutottak. A mérkőzés az 59. percben dőlt el végleg, amikor Majoross Gergely lehívta kapusát, csapatkapitányunk, Benk András pedig üreskapus góllal bebiztosította a fehérvári győzelmet és a döntőbe jutást (1-3).

A vasárnap este 20.15-kor kezdődő fináléban, amit az M4 sportcsatorna élőben közvetít, visszavághatunk a DVTK-Jegesmedvék együttesének a tavalyi kupadöntős vereségért.

Fotó: Gróf Barbara