DEAC – Titánok 6:2

  • 2021.10.22. 21:26
  • Fehérvárav19

Két szoros harmad után, a harmadikban felőrölt minket a DEAC.

Titánok / Alapszakasz -
2021.10.22 Péntek / 18:00
DEAC
vége
6:2
(1:1, 1:1, 4:0)
Nézőszám:
Titánok
Debrecen / Debreceni Jégcsarnok
Kincses, Lövei, Sipos, Szeszák
DEAC
Hetényi (Gönczi) – Kloz, Vokla, Dalecky, Novotny, Turcotte, Gőz, Klimek, Hári, Kuleshov, Spirko, Berta, Sándor, Mazzag, Molnár, Sági, Almási, Bogesic, Kozma
Titánok
Horváth (Belomoev) – Keceli, Lundin, Dézsi, Nagy, Fekete, Ambrus Cs., Jábor, Skakodub, Csiszer, Mayer, Szabó, Győrffy, Reiter, Farkas, Dolinar, Molnár, Tkachenko, Kóger, Nochta, Kucsma
Gólszerzők: Kuleshov (2), Novotny, Hári, Spirko, Berta ill. Keceli-Mészáros, Dolinar
Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc
Ahogyan legutolsó Erste Liga meccsünkön, úgy most is jól kezdtünk. Agresszíven támadtuk le a hazaiakat, akiket szemmel láthatóan frusztrált a kellemetlen játék. Nem is kellett sok, a harmadik percben Dézsi lőtte rá a korongot éles szögből, amit még védett Hetényi, de a kipattanót Keceli-Mészáros begyötörte a kapuba végül. Szinte majdnem rögtön ez után kettős hátrányba kerültünk, Horváth kilőtte a korongot palánk fölött, Kóger pedig az első hátrány védekezésében buktatott. Szerencsére jól működött a védelem és Horváth is szép védéseket mutatott be. A harmad vége felé elkezdett nyomni a DEAC, amikre mi okos kontratámadásokkal válaszoltunk. Sajnos beérett a fölény és Novotny emberelőnyből be is talált.
 
Dolinar révén góllal kezdtük a harmadot. Fekete ismét körhintába ültette a védelmet és egy kisebb kapu előtti kavarodás után Dolinar elé került a pakk, aki szinte üres kapura nem hibázott. Sajnos a Debrecen hamar egyenlített. Spirko egy Horváthról kipattanó korongra csapott le, ezzel sikerült egyenlíteni. Mindkét gól az első 5 percben esett, innentől pedig csapatunk védekezésre kényszerült. A DEAC nagyon nyomott és néha csak kiállítások árán sikerült megállítani őket. Keceli, Horváth, majd Kóger kapott kisbüntetést, de gól nem született belőle, pedig két vasat is ütött ellenfelünk. A harmadik játékrészt előnyből kezdhettük, miután Vokla a padon fejezte be a harmadot.
 
A harmadik harmadot ezúttal a Debrecen kezdte jól, az emberhátrányuk lejártával Kuleshov szerezte meg a vezetést, majd három perccel később, szintén ő növelte tovább az előnyt. Berta Molnárt lökte palánkra, amiért ki kellett ülnie két percre, de ahogy letelt a büntetés, bekorizott és hatalmas gólt lőtt. A végeredményt Hári állította be két perccel a meccs vége előtt. A mutatott játékban nem volt ekkora különbség a csapatok között, de sajnos nem sikerült pontokat szerezni. Folytatás vasárnap Miskolcon.
 
Anatoli Bogdanov, vezetőedző: Azt gondolom, hogy a két, Hetényinek lőtt gól felpörgette a srácokat. Mint fiatal csapat, megfizettünk az apró hibákért. A harmadik harmadban a sok kiállítás megbosszulta magát, illetve a kulcsjátékosainknak sok volt a jégideje. Így is voltak lehetőségeink a harmadik játékrészben, vissza is jöhettünk volna, de sajnos most ez van. Időbe telik tanulni, és bármennyire is szeretnénk, nem tudjuk sürgeti a dolgot. Várjuk a következő meccset, ami mindig új esélyt tartogat.