Cél a kupagyőzelem

  • 2016.03.24. 10:36
  • Fehérvárav19
A hétvégi Magyar Kupa Négyes Döntő előtti sajtótájékoztatón vezetőedzőnk, Hannu Järvenpää és csapatkapitányunk, Benk András is aláhúzta, hogy csak az első hellyel lennének elégedettek.

A Tüskecsarnokban megrendezendő Magyar Kupa négyesdöntő előtti sajtótájékoztatón Hannu Järvenpää elmondta, a cél egyértelműen a trófea elhódítása.

„Természetesen fontos számunkra a Magyar Kupa, de nemcsak a mi csapatunk, hanem három másik kiváló csapat vesz részt a megmérettetésen. Amikor az EBEL-szezonunknak vége lett, kapott egy kisebb pihenőt a csapat, de utána új célt tűztünk ki magunk elé, mégpedig, hogy sikeresek legyünk a Magyar Kupában. Öt mérkőzésen vagyunk túl és keményen edzettünk az elmúlt időben. Hiszem, hogy van esélyünk, de azt is tudom, hogy jó csapatok ellen fogunk játszani. Sajnos van pár sérültünk is, így például Kóger Dániel és Frank Banham sem lehet ott a hétvégén” – nyilatkozta vezetőedzőnk, aki a csapat konkrét összeállítását célzó kérdéseket elegánsan elhárította: „Alapvetően az EBEL-csapat egészül ki MOL Ligás játékosokkal, de az alapvetés az, hogy egy csapat vagyunk. Részleteket nem szeretnék elárulni, hiszen Majoross Gergely itt ül mellettem” – mondta egy félmosoly kíséretében a szakvezető.

A már említett Frank Banham sérülése miatt Benk András viselheti a C-betűt a hétvégén.

„Nagy megtiszteltetés hogy idén én lehetek a csapatkapitány, sajnos Frank Banham megsérült, így én kaptam meg a feladatot. Az itt ülő Tokaji Viktortól vettem át a szerepet, de biztosak lehetünk benne, a szombati nap már a győzelemről fog szólni. Az utóbbi években nem úgy sikerült a Magyar Kupa, mint ahogy szerettük volna, idén ezért mindenképp a győzelem a cél” – mondta a kapitány.

Az EuroAszfalt – CCM Magyar Kupa Négyes Döntő programja:

2016. március 26., szombat
14:00 Debreceni HK - DVTK Jegesmedvék
17:30 Fehérvár AV19 - MAC Budapest

2016. március 27., vasárnap
16:45 Bronzmérkőzés
20:15 Döntő