Brassói győzelem

  • 2020.11.24. 23:58
  • Fehérvárav19

Az erdélyi túra  második mérkőzésén otthon tartotta a pontokat a Brassó.

Titánok / Alapszakasz -
2020.11.24 Kedd / 17:30
ASC Corona Brassó
vége
5:1
(3-0, 1-1, 1-0)
Nézőszám:
Titánok
Brassó / Patinoarul „Olimpic” Brasov
Gangel, Varjú, Fényi, Kis-Király
ASC Corona Brassó
Polc (Tőke) - Carlson, McFadden, Klempa, Gliga, Valchar, Wilson, Dame-Malka, Molnár, Tranca, Finucci, Borisenko, Bors, Mihály, Molnár, Péter, Haraga, Gajdó, Vasile, Gajdó B., Vasile A.
Titánok
Horváth D. (Szeles) - Almási, Ambrus, Balogh, Császár, Dézsi, Dobmayer, Hajnal, Huovinen, Luusuaniemi, Madácsi, McNulty, Nagy, Németh, Reiter, Rétfalvi, Tiainen, Vincze, Yakimchuk
Gólszerzők: Klempa, Gliga, McFadden (3) ill. Reiter
Kiállítások: 12 ill. 6

A brassóiak számára indult jobban a mérkőzés, már a 3. percben vezetést szereztek, Tomas Klempa ért bele jól egy távoli lövésbe (1-0). Kevés lehetőséget engedett a vendéglátó a Titánoknak, Horváthnak akadt több dolga a következőkben is. A brassói mezőnyfölény a 9. percben érett újabb góllá, ezúttal Valchar tette be Roberto Gligának, aki Horváth mellett a kapuba emelt (2-0). A másik oldalon Polc kapuja előtt Dobmayer próbálkozott, majd Carlson szabálytalankodott, így előnyben jöhettek a Titánok. A fórban nem sikerült élni a lehetőséggel, a kiegészülés után pedig maradt a brassói mezőnyfölény, a támadásoknál jól zárt a hazai védelem. 5 perccel a harmad vége előtt Molnár és McFadden összjátéka után már három volt közötte (3-0), a játékrész végéig pedig a Titánok kapuja előtt folyt a játék, a Brassó 20 lövésével szemben 4 fehérvári állt a harmad végén.

A középső 20 percet Dobmayer kiállítása nyitotta, Horváth hárított hatalmasat Klempa lövése után, ezt a hátrányt kivédekezte együttesünk, de a brassói kapu előtti első fehérvári helyzetre csak a 28. percben került sor, Rétfalvi lőhetett közelről, Polc védett. A harmad közepén tovább növelte az előnyét a kék-sárga mezes együttes, Joshua McFadden kékvonalas lövése akadt be (4-0). A gól után ismét előnybe kerültek a Titánok, de ezúttal sem sikerült veszélyeztetni. Nem úgy öt az öt ellen, Madácsi adta be Reiter Attilának, aki kilőtte a jobb felsőt (4-1). A harmad végére feljavult a vendégek játéka, de minőségi helyzetből továbbra is kevés akadt a hazai kapu előtt.

A harmadik harmadot a vendégek kezdték jobban, többször közel jártak a gólszerzéshez, ám gólt ismét a hazaiak szereztek, Joshua McFadden lövése pattant meg a kapu előtt (5-1). Nem törte meg a gól a Titánok lendületét, sőt, Vasile szabálytalankodott, így öt a négy ellen támadhattak Baloghék. A fórban végig bent tartotta a pakkot a Titánok, de Pol magabiztosan védett. A harmad második fele a speciális egységekről szólt, mindkét oldalon kimaradt egy-egy előny, majd Molnár és McNulty akaszkodtak össze a kapu előtt, így négy a négy ellen folyt a játék. Megnyomta a találkozó végét Kasper Vuorinen együttese, Bors kiállítása alatt Tiainen és Rétfalvi is megszerezhette volna az együttes második találatát. Öt az öt ellen is maradt a játék Polc kapuja előtt, de nem sikerült csökkenteni a különbséget.