Az Újpest vihette haza a három pontot

  • 2017.11.22. 21:29
  • Fehérvárav19
Hiába dolgozott ki több helyzetet is csapatunk, nem tudott betalálni, így végül 1-0 arányban maradt alul az Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzésen.

Magyar kupa / Alapszakasz -
2017.11.22 Szerda / 18:30
Titánok
vége
0:1
(0-0, 0-1, 0-0)
Nézőszám: 245
Újpesti TE
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Babic, Kókai, Soós, Váczi
Titánok
Gyenes (Kornakker) - Imre, Vehmanen, Kiss P., Schoenmakers, Szita - Reiter, Szabó B., Hamvai, Mazzag, Vizi - Láday, Takács, Kiss Zs., Kocsis, Péter B. - Antal, Erdei, Péter A., Prácser
Újpesti TE
Sila (Márkus) - Pokornyi, Huba, Turbucz, Cseter, Szalma - Kiss D., Kiss R., Ropret, Frolik, Benk - Nagy, Dósa, Nemes, Sági, Becze - Horváth, Pápa, Schmál, Pichler-Balássy
Gólszerzők: Sági
Kiállítások: 10 ill. 31

Fehérvári támadással indult a találkozó, Schoenmakers tiszta helyzetből lőhetett, de az újpesti kapust nem tudta meglepni, majd a másik oldalon egy kapu előtti kavarodás során Pichler-Balássy próbálta a átjuttatni a gólvonalon a játékszert, ám Gyenes hárított. Ezt követően Ropret szúrásért kapott 5 perc plusz végleges kiállítást, így a hazaiak létszámfölényben támadhattak. Még két perc volt hátra az Újpest kiegészüléséig, amikor Nagy Nilant is szabálytalannak ítélte a Babic-Kókai bírópáros, így hatalmas lehetőséghez jutottak a Titánok. Az előny alatt először Hamvai, majd Kiss Zsombor alakított ki veszélyes helyzetet, de nem tudták megszerezni a vezetést. A játékrész felénél a vendég alakulat is lehetőséghez jutott, Vizit küldték ki színészkedésért a játékvezetők, azonban az újpestiek sem tudták kihasználni a fórt. A harmad utolsó öt percében a mezőnyjátékon volt a hangsúly, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de egyik fél sem tudott betalálni, így 0-0-s eredménnyel mehettek szünetre a csapatok.

Az UTE kezdte aktívabban a második harmadot, de Gyenes magabiztosan szedte le a korongokat, majd Prácser kiállítása után emberhátrányba került Kóger István legénysége, ám a kapus ezúttal sem remegett meg. A kiegészülés után is inkább védekezésre kényszerültek a fehérváriak, a fővárosiak közel is jártak a vezetés megszerzéséhez, Becze remek passza után Benk találta el a kapuvasat. A játékrész második felében Láday szerzett korongot a semleges harmadban, majd Kiss Patriknak adta át a játékszert, aki remek helyzetből lőhetett, de Sila bravúrosan hárított. A másik oldalon Kiss Dániel távoli lövésébe Szalma ért bele, ám a korong a kapuvasat találta el. Ezt követően Kiss Dániel bottal akasztásért kapott kétperces büntetést. A fór alatt Schoenmakers kétszer is tesztelte Silát, de nem járt sikerrel, így kihasználatlanul maradt az előny. Ezt követően Antalnak is helyet kellett foglalnia a büntetőpadon. A vendégek ezúttal éltek is a lehetőséggel, Huba kékvonalas lövésébe Sági Martin ért bele szerencsésen, Gyenes pedig tehetetlen volt (0-1). A játékrész utolsó pillanatában Cseter akadályozott, így öt a négy ellen várhatták a harmadik harmadot a Titánok.

Hiába kezdhették létszámfölényben az utolsó etapot a hazaiak, nem tudták értékesíteni helyzeteiket. Egyenlő létszámnál azonban remekül járatták a játékszert a támadóharmadban a Titánok, de Sila minden alkalommal remekül helyezkedett. A másik oldalon Frolik lövését Gyenes tolta ki mamuttal, a kipattanóra pedig nem volt érkező ember. A harmad felénél Reiter lőtte ki a korongot, így a játék késleltetéséért kétperces büntetést kapott. A fővárosiak, azonban hiába szorították be csapatunkat az előnyük alatt, nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. Ezt követően Szabó Bence ugratta ki remekül Péter Balázs, aki szólóban vezethette kapura a játékszert, de Sila ezúttal is hárított. Nem sokkal később Nemes veszélyeztette a fehérvári kaput. A harmad végén Gyenes helyett mezőnyjátékos lépett jégre, ám elcserélték magukat a hazaiak, amiért technikai büntetést kapott a csapat, így nem tudtak egyenlíteni és 1-0-ra alulmaradtak az Újpest gárdájával szemben.