Akadémisták a Titánok soraiban - Rétfalvi Kristóf

  • 2020.01.21. 13:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok csapatában idén már több fiatal, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián nevelkedő játékos bemutatkozhatott. Ennek kapcsán beszélgettünk velük a két korosztály közötti különbségekről és arról, hogy milyen már ennyire fiatalon a felnőttek között szerepelni.

Rétfalvi Kristóf 2001-ben, Zalaegerszegen született és 2008-ban ott kezdett jégkorongozni. Egyéves ferencvárosi kitérő után 2013-ban visszaerült szülővárosába, majd onnan érkezett Székesfehérvárra 2015-ben. Már abban a szezonban, serdülő korosztályban bajnoki címet ünnepelhetett, tavaly pedig összesen három arany- és egy ezüstérmet szerzett csapataival. Áprilisban bronzérmet ünnepelhetett a székesfehérvári U18-as világbajnokságon, decemberben pedig feljutott a divízió I/A csoportba az U20-as nemzeti együttessel. Jelenleg ő a legeredményesebb játékos az akadémia U21-es csapatában, 26 mérkőzésen 18 gól és 36 assziszt szerepel a neve mellett. A Fehérvári Titánok soraiban összesen 11 találkozón kapott lehetőséget, ezalatt 2 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. 

Hogy tudtad meg, hogy bemutatkozhatsz a felnőtt bajnokságban, milyen érzés volt?
U21-es edzés után szólt az edzőm, hogy másnap reggel a Titánokhoz kell mennem edzeni, ott tudtam meg, hogy játszhatok. Megtiszteltetés és nagyon jó érzés volt.

Miben látod a különbséget a junior és a felnőtt korosztály között?Sebességben, a passzok erősségében és pontosságában, gondolkodásban és fizikai testjátékban lényegesen erősebb a felnőtt liga és úgy érzem, sikerült ehhez alkalmazkodni.

Csapatkapitány és a legeredményesebb játékos vagy a juniorok között, szerepelsz a Titánok soraiban és mellette még ott van a tanulás. Hogyan lehet ezt összeegyeztetni és hogyan tudod motiválni a csapattársaidat?Csapatkapitányként vezérnek kell lennem a pályán és azon kívül is. Példamutató szeretnék lenni és a csapattal szeretnénk idén megnyerni mindent, ahol elindultunk. Az érettségi évében vagyok több csapattársammal együtt, próbáljuk segíteni egymást közös tanulással, sokszor így készülünk a vizsgákra.

Gólt is lőttél már a felnőttek között, milyen érzés ez számodra?
Eddig tizenegy mérkőzésen szerepeltem a Titánok csapatában, két gólt szereztem, az egyiket a Magyar Kupában, a másikat pedig az Erste Ligában, így mindkettő emlékezetes marad számomra. Nagyszerű érzés volt, pláne, amikor a felnőtt csapattársaim gratuláltak nekem.

Mik a terveid a szezonra?
A Titánok soraiban, ha lehetőségem nyílik rá, szeretnék a középszakaszban és a rájátszásban is pályára lépni, az U21-es csapattal pedig a magyar és az osztrák bajnokságot is megnyerni.