Akadémisták a Titánok soraiban - Halasi Márk

  • 2020.01.23. 13:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok csapatában idén már több fiatal, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián nevelkedő játékos bemutatkozhatott. Ennek kapcsán beszélgettünk velük a két korosztály közötti különbségekről és arról, hogy milyen már ennyire fiatalon a felnőttek között szerepelni.

Halasi Márk 1999-ben született Székesfehérváron és 2005-ben, szülővárosában kezdett jégkorongozni. Utánpótlás pályafutása alatt összesen tizenkétszer ünnepelhetett bajnoki címet a koronázóvárosban, idén pedig már kilenc mérkőzésen kapott lehetőséget a Fehérvári Titánok csapatában. 

Hogy tudtad meg, hogy bemutatkozhatsz a felnőtt bajnokságban, milyen érzés volt?
Meccs előtti nap délután tudtam meg, junioredzés után. Megtisztelő és különleges érzés volt számomra, nagyon örültem annak, hogy másnap a címvédő FTC ellen léphetek jégre és játszhatok olyanok ellen, akiket pár éve még a lelátóról néztem és nemzetközi színtéren már bizonyították a tudásukat.

Miben látod a különbséget a junior és a felnőtt korosztály között?
A két korosztály között szerintem nagy a különbség, fizikálisan és taktikailag is. Felnőttben sokkal nagyobb a tempó, több az ütközés és az ellenfél játékosai sokkal közelebb helyezkednek, ezáltal jóval kevesebb idő van felismerni a helyzetet és cselekedni. Itt a játékosok, akik már rutinosabbaknak mondhatóak, sokszor alkalmaznak váratlan megoldásokat.

Védőként mennyire más egy sokkal rutinosabb csatársorral szemben állni, mint a juniorok között?
Teljesen más, sokkal nehezebb levédekezni őket, míg juniorban a nehezebb utat, addig felnőttben inkább az egyszerűbb és hatásosabb megoldást választják. Sokkal jobban tartják és fedezik a korongot, a helyezkedésük is jobb, kevesebb hely és idő szükséges nekik egy jó lövéshez vagy egy jó passzhoz.

Mik a terveid a szezonra?
Szeretnénk megnyerni a februári EBYSL döntőt és a magyar bajnokságban is az első hely a cél. Személyes célom pedig, hogy a maximumomat nyújtsam a meccseken, edzéseken, kondiban is és különedzéseket is végzek, hogy bebizonyítsam, készen állok a felnőtt játékra. Célom, hogy felnőtt szerződést kapjak.