A MAC HKB ellen kezdjük hatmeccses hazai szériánkat

  • 2022.01.20. 09:52
  • Fehérvárav19

Egyszer már sikerült itthon megszorongatni a fővárosi együttest!

Pénteken 16:00-kor a MAC HKB Újbuda érkezik az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba az Erste Ligában. A találkozót élőben közvetíti az Erste Liga TV.
 
Ebben az idényben kétszer találkoztunk a MAC csapatával és mindkét összecsapáson alaposan megnehezítettük a papíron jobb erőkből álló ellenfelünket. Októberben hazai pályán két perccel a meccs vége előtt sikerült csak megszerezniük a vezetést, köszönhetően az akkor 97%-os védési hatékonyságot produkáló Konstantin Belomoevnek. A végeredmény akkor 1:2 lett. December végén mi látogattunk a Tüskecsarnokba és ismét szoros mérkőzése kényszerítettük ellenfelünket. Az első harmad után 1:0-ra vezettek a hazaiak, a másodikban sikerült egyenlíteni, így döntetlennel mehettünk a záró játékrészre. Hiába szerzett vezetést a MAC, ismét kiegyenlítettük, de sajnos 19 másodperccel a vége előtt újra vezetett az Újbuda és erre még egy üres kapus találatot is összeszedtek. A vége 4:2 lett, de újra izzadtságszagú győzelmet tudott csak szerezni a fővárosi csapat.
 
Ellenfelünk a középmezőnyben foglal helyet az Erste Ligában, pontosabban a hatodik helyen áll, hat ponttal lemaradva az ötödik Brassó mögött. Eddigi 32 meccséből 15 alkalommal nyert rendes játékidőben, kétszer pedig hosszabbítás után. Ami a vereségeket illeti: öt hosszabbítás utáni és tíz rendes játékidős pontvesztése van a MAC-nak. Legutóbb január 16-án léptek jégre, hazai pályán fogadták az UTE csapatát, akiktől 2:3-ra kikaptak. A csapat legjobb pontszerzője az idény közben távozó Trevor Gooch, mögötte Schlekmann Márk áll 31 meccsen szerzett 34 pontjával. Friss hír az újbudai kerettel kapcsolatban, hogy az UTE mérkőzésen a játékvezetővel szembeni magatartása miatt Jakub Izacky hétmeccses eltiltást kapott, így ő biztosan nem lép pályára ellenünk holnap.
 
A Titánok nehéz idegenbeli túrán vannak túl, ahol a Brassó elleni mérkőzést leszámítva szoros találkozókat tudtak játszani a bajnokság top csapatai ellen. A Csíkszereda elleni mérkőzésen vezetni is sikerült, majd a rengeteg emberhátrány miatt végül 8:6-ra veszítettünk. A Gyergyó ellen szintén jól ment a csapatnak, de sajnos hiába egyenlítettünk, ismét vereséget szenvedtünk, azúttal 4:2-re. A túra kiváló tapasztalatszerzés volt a fiataloknak, megmutathatták, igenis ott tudnak lenni a nagynevű vetélytársaik ellen is.
 
A holnapi találkozó, ahogyan az egész idényben, most is ingyenes, mindössze érvényes védettségi- és személyi igazolvány szükséges hozzá. Gyertek ki minél többet és szurkoljatok a Titánoknak!
 
Hajrá Titánok!