A gyors gólok mérkőzésén Titánok - UTE 3-9

  • 2020.12.11. 23:27
  • Fehérvárav19

Kapkodó, rohanó játékból az UTE jött ki jobban a Nemak Jégcsarnokban. Kétszer is megtörtént, hogy 1 perc alatt 3 gól is született.

 A Nemak Jégcsarnokban péntek este a szokásos zárt kapu mögött hosszabbításos Vasas elleni vasárnapi mérkőzés után joggal várhatták a Titánok szurkolói a képernyő előtt, hogy akár még meg is szoríthatják az UTE csapatát. A mérkőzés első harmadában hihetetlen sebességet láthattunk, 6 perc után az UTE szerezte meg az első gólt Varga Arnold lövéséből. A gólt követő harmadik percben újabb gólt szereztek a lilák, Vincze Péter volt eredményes. MIndössze 10 másodperc telt el és Nemes Benjámin újra a hálóba juttatta a korongot, így 0-3-ra növelve az előnyt. A Titánok játékán látszott a feszültség és a kapkodás, ez ismét gólhoz vezetett a 10. percben Kyle Just talált be a hazai kapuba (0-4). Az addig kapuban álló Szeles Martint, Gyenes Dávid váltotta a Titánoknál. Úgy tűnt, hogy kicsit rendezni tudták a sorokat a Titánok és adódott is gólszerzési lehetőségük, emberelőnyben Luusuanieminek McNulty passzából gólt is szerzett a harmad vége előtt 5 perccel (1-4).

A második harmad sem kezdődött jól a Titánoknak, már az első percben betaláltak a lila-fehérek, a gólt Lamoureux szerezte (1-5). Egy perccel később megszületett a 6-ik újpesti találat is, amelyet Godó Dániel lőtt (1-6). Az ismét hirtelen jött hidegzuhany után Casper Vuorinen időt kért és úgy tűnt, hogy sikerült is megnyugtatni a fiatalokat. A Titánok a 33. percben meg is szerezték második góljukat, amelyet Császár Hunor, Erdély Botond átadásából szerzett (2-6). A zsűri még bemondani sem tudta a gólszerzőket, máris újabb találattal gazdagodtak a hazaiak, amelyet ismét Császár Hunor lőtt (3-6). Felcsillant a remény, hogy a Titánok talán magukra találhatnak, de 5 perccel a 2. harmad vége előtt Riku Tiainent állították ki a hazaiaktól két percre. Büntetett is az UTE, az emberelőnyt kihasználva megszerezték a hetedik góljukat Bodó Christopher által (3-7). Megint nem kellett sokkal több egy percnél, Horváth Ákos ismét betalált a Titánok kapujába (3-8). Ezen a mérkőzésen akár furcsa is lehetett, hogy bár 3 perc volt hátra a második harmadból, de már nem esett több gól.

A harmadik harmadban az UTE már nem erőltette meg magát és látszott a Titánok játékán is, hogy nem sok esély maradt arra, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Az ötvenedik percben Benk András is feliratkozott a góllövők listájára, ezzel az Újpest 3-9-re alakította az eredményt. Az utolsó 10 percre is maradt az UTE fölény, ezen a mérkőzésen az első 10 percre kialakult 4 gólos UTE vezetés után sem tudott érdemben beleszólni a Titánok csapata a mérkőzésbe a Nemak Jégcsarnokban ezen az estén.