A Gyergyó lesz az utolsó ellenfelünk Erdélyben

  • 2022.01.16. 17:30
  • Fehérvárav19

Ponttal, pontokkal szeretnénk zárni három meccses túránkat.

Hétfőn este 18:30-kor (magyar idő szerint 17:30) a Gyergyói HK ellen játszunk az Erste Ligában. A meccset élőben közvetíti az Erste Liga TV.
 
Legutóbbi idegenbeli mérkőzésünkön a Gyergyó ellen nem sok babér termett fiatal csapatunknak. Az első harmadot 4:0-ra, a másodikat 2:1-ra, majd a harmadikat 2:0-ra veszítettük el. A középső játékrészben Németh Kristóf jól érkezett egy kipattanóra, de addigra sajnos a találkozó már eldőlt. A második összecsapásunk az idényben szorosabban alakult, mivel az első játékrészben 0:0-n tudtuk tartani ellenfelünket, utána viszont a további harmadokat megnyerte a Gyergyó, 2:5-s győzelmet szerezve Fehérváron. A gólokat itt Nagy Ákos és Ambrus Csongor szerezték.
 
A Gyergyó negyedik helyen áll a bajnokságban és tapad a harmadik helyen álló Ferencvárosra, köszönhetően tegnapi sikerének riválisuk ellen. Tegnap nagyon simán, 4:1-re verték meg az FTC-t és tartották életben a harmadik helyről szőtt álmaikat. Ellenfelünk egyébként eddig 19 rendes játékidős győzelmet aratott, illetve négyszer hosszabbítás után szerezték meg a pontokat, miközben mindössze hétszer szenvedtek vereséget. Christopher Bodó formája egész idényben töretlen, a kanadai-magyar játékos 26 meccsen 50 pontot szorgoskodott össze eddig.
 
A legutóbbi találkozásunk óta egy olasz játékossal erősítette meg keretét ellenfelünk. Az Újpestből is ismerős Devin DiDiomete Meranoban kezdte a szezont, ahonnan 15 meccs után igazolt Gyergyóba. A balszélső eddig kilenc meccsen 1+1 pontot tudott szerezni.
 
A Titánok tegnap derekasan küzdöttek a bajnok Csíkszereda ellen, nem rajtuk múlott, hogy nem sikerült pontot csennünk a hazaiaktól. Többször is egyenlíteni és vezetni tudtak a srácok, de minden igyekezet ellenére nem jött össze a bravúr. A 8:6-ra végződő meccsen Ambrus Csongor duplázott, mellette pedig Dudkin, Mayer, Keceli-Mészáros és Jábor volt eredményes. Ha a tegnapi játékot tudják hozni a fiúk, nehéz hétfő estére számíthat a Gyergyó.
 
Hajrá Titánok!