Vereség Dunaújvárosban

  • 2019.08.10. 20:32
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok gárdája háromgólos vereséget szenvedett a második felkészülési mérkőzésen.

Titánok / Felkészülés -
2019.08.10 Szombat / 18:00
Dunaújvárosi Acélbikák
vége
4:1
(2-0, 1-1, 1-0)
Nézőszám:
Fehérvári Titánok
Dunaújváros / Dunaújvárosi Jégcsarnok
Wolf, Pálkövi, Horváth, Kedves
Dunaújvárosi Acélbikák
Hughson - Spodniak, Mazurek, Dansereau, Azari, Kovács B., Vuorijarvi, Silló, Somogyi, Petterson, Baker, Hruby, Kovács E., Németh, Pinczés, Jancsó, Dósa, Varga, Tamás, Barma, Wéninger, Raduly
Fehérvári Titánok
Szeles (Horváth D.) - Mihály, Zion, Dézsi, Vas, McCutcheon, Campbell, Péter, Buzás, Kiss, Horváth M., Nagy, Császár, Madácsi, Halasi, Erdély, Rétfalvi, Almási, Vincze, Németh, Kis
Gólszerzők: Dansereau (2), Mazurek, Pinczés illetve Császár
Kiállítások:

Gyors oda-vissza játékkal indult a Dunaújvárosi Acélbikák elleni összecsapás, melyen Kovács Alex, Gianni Mangone, Balogh Bence és Imre Patrik játékára kisebb sérülés miatt nem számíthatott Kiss Dávid. Hamar megszületett a találkozó első találata, a fehérvári ketrec mögül Azari adta középre Keegan Dansereaunak, aki nem hibázott (0-1). A 7. percben Dézsi Bence bombázott a szélről, Hughson védett, a kipattanóra Mihály csapott le, azonban nem sikerült bekotorni a pakkot. Mazurek kapott kisbüntetést, az előnyben a legnagyobb helyzet Buzás előtt adódott, de kimaradt. A kiegészülés után felpörgött a hazai gárda, nyomás alá helyezték a vendégek kapuját, azonban Szeles állta a lövéseket, maradt az 1-0. Baker előtt nyílt a büntetőpad ajtaja egy akadályozást követően, viszont ebben a fórban sem jött össze a gólszerzés. A 15. percben Somogyi próbálkozott Szelesnél, kontrában Péter előtt kínálkozott lehetőség, az eredmény viszont nem változott. Ezután Almási fejezhetett volna be góllal egy egyéni akciót, Hughson hárított, ahogy Németh közeli lövésénél is. Két perccel a harmad vége előtt Vincze ült ki a büntetőpadra, tíz másodperccel később pedig Mihály előtt is nyílt az ajtó, így kettős létszámfölényben jöhetett a DAB, nem is váratott magára sokáig a gól, David Mazurek volt eredményes (2-0). Ezután komolyabb helyzet már egyik csapat előtt sem adódott, így kétgólos hazai előnnyel mehettek a felek az öltözőbe.
Hazai fölénnyel kezdődött a középső játékrész, Silló növelhette volna a különbséget, de Szeles a helyén volt. A 23. percben Hrubyt látták szabálytalannak a játékvezetők, ismét előnyben támadhattak a Titánok, ám ekkor sem sikerült bevenniük a dunaújvárosi kaput. Szeles bravúrjaira volt szükség a következő percekben, majd Pinczés kapott kisbüntetést, Almási és Rétfalvi került helyzetbe, de Kiss Dávid gárdája ekkor sem tudott szépíteni, sőt, a visszatérő Pinczés Olivér csapott le egy korongra, szólóját pedig góllal fejezte be (3-0). A harmad feléig kiegyenlített játékot mutattak a felek a következő percekben, mindkét oldalon csak kisebb lehetőségek adódtak. A 31. percben Buzás előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, Szeles viszont bravúrosan hárított minden lövést. Már öt az öt ellen tempót váltottak a vendégek, ennek eredményeként meg is született az első találat, Császár Hunor vágta a pakkot Hughes hálójába (3-1). A gól után páros büntetést ítéltek a játékvezetők, Kiss és Dansereau ültek ki, majd Petterson csatlakozott utóbbihoz, így négy a három ellen jöhettek a fehérmezesek, de maradt a 3-1. Horváth kapott két percet testreütésért, a vendégek hátrányos egységei azonban jól működtek. A játékrész utolsó perce eseménytelenül zajlott, tehát a csapatok kétgólos dunaújvárosi vezetéssel várhatták a záró harmadot.
A harmadik etap gyors tempóban indult, mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a védelem jól zárt mind a hazaiaknál, mind a vendégeknél. A 44. perc végén Mazurek szabálytalankodott, Madácsi és Császár összjátékából szépíthettek volna a Titánok, ám Hughson a gólvonaltól centiméterekre mentett. A kiegészülés után Erdély kínálta meg szélről a hazai hálóőrt, kontrában Azari dolgoztatta meg Szelest, majd Vuorijarvi bombájánál kellett hárítani kapusunknak. Az 51. percig oda-vissza játék folyt, ekkor Horváth előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, az előnyben Silló és Azari is próbálkoztak, ekkor még nem, öt az öt ellen viszont már megszületett a DAB negyedik találata, Kegan Dansereau közelről volt eredményes (4-1). Az 53. minutumban Németh akaszkodott össze Vassal, hazai oldalon kisbüntetést és fegyelmit, míg a vendégeknél kettő percet szabott ki a Wolf-Pálkövi játékvezető-páros. Dansereaunak kellett kiülni egy akadályozás után, komolyabb helyzetet azonban nem tudtak kialakítani a Titánok. A kiegészülést követően Dansereau javára ítéltek büntetőt, de Szeles magabiztosan védte a lövést. Az utolsó két percben csak kisebb lehetőségek adódtak a csapatok előtt, az eredmény nem változott, így a Fehérvári Titánok háromgólos vereséggel zárták a második felkészülési mérkőzést.